PREMIJEROVA PORUKA

Zoran Milanović: Strpljenje u očaju radnika sisačke Željezare treba biti primjer svima u javnom sektoru - teret krize moramo podijeliti

 Neja Markičević / CROPIX

SISAK - Strpljenje u očaju radnika čeličane, odnosno Željezare Sisak, koji su svi dobili otkaz i završili na burzi, ali su imali snage mirno čekati bolja vremena, treba biti primjerom svima u Hrvatskoj, posebice onima u javnom sektoru. Teret krize moramo podijeliti.

Rekao je ovo Zoran Milanović, predsjednik Vlade RH u ponedjeljak u Sisku, na svečanoj sjednici županijske skupštine u povodu Dana Sisačko-moslavačke županije.

Obraćajući se županijskim vijećnicima Milanović je istaknuo da nije došao u Sisak nuditi obećanja, nego pozvati na više rada, zajedništva, odgovornosti u cijeloj državi.

- Vidimo iz iskustva zemalja iz Europske Unije da postoje oni koji marljivo rade i štede, i oni koji manje rade, a više troše. Hrvatska ulazi u EU u teškom trenutku, ali u vjeri da može bolje, postajemo svjesni da moramo zaraditi ono što trošimo, rekao je Milanović.

Nastavio je kako je Vlada uspjela u Europskoj komisiji izboriti se za ukidanje antidampinških carina što će novim vlasnicima Željezare Sisak omogućiti isplativu proizvodnju.

- Moju ulogu, ulogu Vlade u svemu tome ne treba precijeniti, ali ni podcijeniti. Mi smo obećali da ćemo stvoriti uvjete za normalno poslovanje Željezare Sisak, i u tome smo uspjeli, rekao je Milanović.

Sat vremena prije nastupa na Županijskoj skupštini, premijer je u pratnji županice Marine Lovrić Merzel i prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića obišao postrojenje Segestice Sisak, u kojoj je nakon stečaja obnovljena proizvodnja octa, zaposleno pedesetak radnika, a uskoro kreće proizvodnja jakih alkoholnih pića i drugih proizvoda iz palete Badela i Segestice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 04:28