TEHNIČKI KVAR

Zrakoplov Croatia Airlinesa morao prisilno sletjeti u Split: ‘Sigurnost putnika nije bila ugrožena‘

Laički rečeno, došlo je do kvara na ventilaciji, a onda je posada zatražila povratak

Avion Croatia Airlinesa/ Ilustrativna fotografija

 Boris Kovacev/Cropix

Oko 16 sati zrakoplov Croatia Airlinesa - Airbus 319 nakon polijetanja iz Zračne luke Split prema Parizu, zatražio je povratak na splitski aerodrom, zbog indikacije tehničkog kvara, prenosi Dalmatinski portal.

"Moram istaknuti kako nije bilo nikakve drame. Sigurnost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena. U tijeku je tehnički pregled. Nakon što se obave testiranja zrakoplov bi se trebao ponovno uključiti u zračni promet na istoj liniji. Svih 116 putnika je sigurno napustilo zrakoplov", rekao je Davor Janušić iz Croatia Airlinesa.

Pojasnio je i kako je zrakoplov indicirao kvar na sustavu za rashlađivanje prostora u kojem je smještena avionika, odnosno uređaji koji upravljaju zrakoplovom. Laički rečeno, zrakoplov je indicirao kvar na ventilaciji.

"Posada je zatražila povratak zbog indikacije tehničkog kvara, što je u skladu s propisanim sigurnosnim procedurama", naglašava Janušić.

"Ispričavamo se putnicima na letu Split - Pariz zbog neplaniranog poremećaja u putovanju", dodali su iz Croatia Airlinesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. siječanj 2023 01:40