UMJESTO ASTERDAMA SLETJELI U PARIZ

ZRAKOPLOV HRVATSKE TVRTKE PREUSMJEREN ZBOG KVARA 'Problem je bio na desnom motoru'

Arhivska fotografija
 Valentin Hintikka / Wikimedia Commons

Zrakoplov hrvatske tvrtke Trade Air koji je trenutno u najmu za Air France preusmjeren je u srijedu zbog kvara. Avion je krenuo iz Rennesa u 10.15 sati i trebao je sletjeti u Amsterdam, no preusmjeren je na parišku zračnu luku Charles de Gaulle.

Kako je za Avioradar izjavio vlasnik tvrtke Marko Cvijin, došlo je do problema na desnom motoru te je avion preusmjeren u najbližu zračnu luku, u ovom slučaju Charles de Gaulle.

Zrakoplov je sigurno sletio u 11 sati s oba motora u pogonu, ali je po slijetanju desni motor ugašen.

- Cijeli postupak izveden je sukladno procedurama u slučaju ovakvih situacija. Na letu je bilo 84 putnika s 5 članova posade te su svi sigurno sletjeli na parišku zračnu luku Charles de Gaulle. Trade Air inženjeri su već na mjestu događaja te se u potpunosti surađuje sa svim nadležnim tijelima u Parizu te predstavnicima HOPa. Trenutno su to sve informacije kojima Trade Air raspolaže, a o dodatnim informacijama obavijestit ćemo javnosti čim budu dostupne - objavili su iz Trade Aira na Facebooku.

Operativni centar Trade Aira, koji je zadužen za praćenje letova, dobio je informaciju oko 11:00 sati po srednjeeuropskom vremenu o prisilnom slijetanju zrakoplova Fokker 100 na parišku zračnu luku Charles de Gaulle.
Radilo se o redovnom letu za HOP, tvrtku podružnice Air Francea, na relaciji Rennes-Amsterdam. Polijetanje iz Rennesa za Amsterdam je počelo u 10:00 sati po srednjeeuropskom vremenu, a slijetanje je bilo predviđeno za 11:35 po srednjeeuropskom vremenu.

Tijekom leta, zrakoplovni instrumenti su pokazivali poteškoće s drugim motorom te je kapetan zrakoplova preusmjerio zrakoplov za Charles de Gaulle. Cijeli postupak izveden je sukladno procedurama u slučaju ovakvih situacija, objavili su iz Trade Aira na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:20