'JEDINI ISPRAVAN NAČIN'

ZRINKA PALADINO DALA OSTAVKU NAKON BANDIĆEVE POBJEDE 'Poštujem volju građana, ali ovo više nije grad kakav je bio...'

 Neja Markicevic / HANZA MEDIA

Zrinka Paladino, zamjenica pročelnika zagrebačkog Zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode, podnijela je ostavku nakon što je Milan Bandić osvojio šesti mandat. Objavila je to jučer na svom Facebook profilu.

- Odlazim sama jer je to jedini ispravan način i kao što sam i najavila u slučaju pobjede tima koji je naposljetku i pobjedio, ja isti napuštam i osvrćući se na posljednjih sedam godina, premda mi je plaća u obiteljskoj situaciji u kojoj se nalazim itekako važna, neću žaliti, već ću vjerojatno nakon nekog vremena ponovno moći udahnuti punim plućima - navodi u svom statusu.

Široj javnosti postala je poznata kada je upozorila na da je rješenje o postavljanje terase na Cvjetnom trgu, radi koje su građani prosvjedovali, izdano "mimo zakona i struke", a kasnije je putem medija upozoravala na još neke sive zone u vlastitom Zavodu, poput Britanskog trga i stambenih kompleksa na rubu maksimirske šume. U statusu kojim javnost upoznaje sa svojom ostavkom navodi, između ostalog, da će upravo oni koji su sudjelovali na projektu "zgradurina pokraj Maksimirske šume" uskoro biti promaknuti na mjesto savjetnika pročelnika Silvija Novaka.

- No, kako bilo, demokracija je demokracija i valja prihvaćati volju građana, no ti građani koji su jučer izabrali dugoročno nose na duši dušu ovog grada, koji više nije grad kakav je bio - zaključuje Paladino koja će formalno na radnom mjestu ostati do sredine ljeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:49