SUKOB ZBOG FEKALIJA

Žrtva HDZ-ova donačelnika: ‘Napala me cijela obitelj. Cipelarili su me na tlu, tukli letvom i kamenom‘

Policija je uhitila HDZ-ova donačelnika zajedno s ocem i bratom, jer je u srijedu pretukao susjeda zbog septičke jame

Policija je u srijedu poslijepodne uhitila HDZ-ova donačelnika općine Jasenice i šefa lokalnog Stožera civilne zaštite Danu Rončevića zbog sumnje da je fizički napao susjeda u mjestu Rovanjska pokraj Zadra. Uz donačelnika su uhićeni i njegov otac Ivan i brat Josip.

Uhićenja su rezultat ranijih razmirica koje su eskalirale u srijedu poslijepodne, kada je Rončevićev susjed, 34-godišnji Jure Ćoza, koji je ranije tvrdio da mu fekalije iz septičke jame donačelnikova oca cure u sobu, pretučen šakama, letvom i kamenom.

Zaskočio ga

Dok je "o tom problemu" razgovarao s ocem Ivanom, donačelnik je 34-godišnjaka zaskočio i udario po leđima. U sukob su se uključili i ostali članovi obitelji koji su Ćozu pogodili kamenom u oko te ga izudarali letvom.

- Što troje, petero ih je bilo. Cipelarili su me ne podu. Tukli su me i letvom i kamenom. Oko mi je potpuno zatvoreno. Premlaćen sam, imam teške tjelesne ozljede - rekao je Jure Ćoza jučer nakon što je izašao iz zadarske Opće bolnice, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede. Problem je, kaže, mjesecima pokušavao riješiti, no bez uspjeha. Fekalije iz crne jame donačelnikova oca mjesecima mu cure kroz zemlju izravno u spavaću sobu.

- Žalio sam se svima, ali nitko nije reagirao. Niti jedna institucija ni inspekcija kojoj sam se žalio. Eto kako je sve završilo, nažalost. Sada idem u policiju dati izjavu, nadam se da se sve to neće ponoviti - rekao je. Sukob je izbio dok je razgovarao s donačelnikovim ocem Ivanom.

Policija potvrdila

- Odjednom su me počeli mlatiti svi članovi obitelji. Iz bolnice sam izašao na vlastitu odgovornost, a trebao sam ostati sedam dana - rekao je.

U zadarskoj policiji su potvrdili kako su u srijedu poslijepodne u Rovanjskoj privedene tri osobe koje se sumnjiče za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede.

- Kriminalističko istraživanje je u tijeku u svezi nanošenja teške tjelesne ozljede u pokušaju. Po okončanju istraživanja znat će se više o okolnostima ovog incidenta - rekli su u zadarskoj policiji.

Do donačelnika Rončevića se tijekom jučerašnjeg dana nije moglo doći jer mu je bio isključen mobitel, no ranije je u medijima opovrgnuo krivnju navodeći kako Ćoza ne može znati odakle što curi te da je ta kuća u vlasništvu njegova oca, a da on živi u drugoj kući.

- On živi baš u toj kući, ali uvijek govori da ne živi u njoj već 50 godina. Svi u mjestu znaju da to nije istina - izjavio je Ćoza.

Isprva je mislio da curi njegova septička jama pa je zatrpao i iskopao novu ispod kuće. Sanirao ju je prije dvije godine te utvrdio da susjedove fekalije prolaze izravno u njegovu spavaću sobu, koju zbog toga drži zaključanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2022 20:29