ČELNIK MOL GRUPE

Zsolt Hernádi za RTL: Međunarodni sudovi utvrdili su da nije bilo podmićivanja

‘Ina jako dobro radi. A ove stvari koje se oko nje događaju, svima bi bilo u najboljem interesu da na to zaboravimo‘

Zsolt Hernadi, intervju za RTL Danas

 Rtl/

Predsjednik i glavni izvršni direktor MOL grupe Zsolt Hernádi dao je ekskluzivni interview RTL-u, emitiran u emisiji RTL danas u petak navečer, dok je integralna verzija objavljena na danas.hr web portalu RTL televizije.

Čelnik MOL grupe ustvrdio je tijekom ovog interviewa kako je Međunarodni arbitražni sud potvrdio kako se svjedočenje Roberta Ježića ni u jednoj civiliziranoj državi ne bi smatralo validnim. Upitao je - kako je moguće da je sporna snimka iz Marcelina izuzeta tek nakon dvije godine, kad je svima koji su u tom businessu poznato kako se one čuvaju kraće?

Podsjetio je, također, kako je snimka odbijena na međunarodnom sudištu jer je montirana. Međunarodni arbitražni sudovi, koji su uključivali i suce koje je delegirala Hrvatska, jednoglasno su ocijenili kako u ovom slučaju nije bilo podmićivanja.

Otkrio je, također, da tijekom suđenja u Hrvatskoj nitko nije postavio niti pitanje o tome čija je firma na koju je uplaćeno spornih pet milijuna dolara.

Kako je u interviewu ustvrdio predsjednik i glavni izvršni direktor MOL grupe Zsolt Hernádi, hrvatska strana je tijekom suđenja pokušala plasirati kao dokazni materijal studiju Jasminka Umićevića koja je hrvatski proračun koštala 1,4 milijuna eura. Studija je bila o navodnoj šteti koja je nanijeta INA-i tijekom MOL-ove uprave, ali je odbijena kao dokaz.

Jasno je da INA-i nije nanijeta šteta tijekom MOL-ove uprave, nego je to sad bolja tvrtka, jedna od determinativnih energetskih kompanija u Srednjoj Europi. Od tvrtke koja je bila na rubu bankrota, MOL je ulaganjem 3,8 milijarde eura i racionalizacijom svih procedura napravio izvrsnu kompaniju.

- Da rezimiram ovaj razgovor, mogu reći još jednu stvar: Imate izvrsnu kompaniju, jednu kompaniju koja jako dobro radi. A ove stvari koje se oko nje događaju, svima bi bilo u najboljem interesu da na to zaboravimo. Neka cijela stvar ide naprijed. Sve pravne procedure su završene. Pustimo INU da radi. To je u interesu ljudi koji su tamo zaposleni, a po mom mišljenju to je u interesu i cijele regije. Puno je bolje da budemo u miru jedni s drugima nego da stalno ratujemo - dovršio je svoje odgovore u tv interviewu predsjednik Upravnog odbora i glavni izvršni direktor MOL Grupe Zsolt Hernádi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:03