OTVORENO PISMO

ŽUPAN PREMIJERU 'Nadam se da je posjet Petrokemiji briga za radnike, a ne početak kampanje'

Kutina, 230315.Petrokemija.Predsjednik Vlade RH Zoran Milanovic posjetio je tvrtku Petrokemija d.d. tvornica gnojiva Kutina. Uz predsjednika Vlade u obilazak Petrokemije stigao je i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.Na fotografiji: Zoran Milanovic.Foto: Marko Todorov / CROPIX
 Marko Todorov / CROPIX

SISAK - Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je predsjedniku Vlade RH, Zoranu Milanoviću uputio je otvoreno pismo: „Poštovani predsjedniče Vlade Republike Hrvatske, gospodine Milanoviću, iskreno pozdravljam Vaš interes za probleme kutinske Petrokemije i njezinih radnika koje ste napokon odlučili posjetiti u ponedjeljak 23. ožujka 2015. godine. Želim vjerovati kako je riječ o iskrenoj brizi za probleme i sudbinu naše jedine tvornice mineralnih gnojiva, a ne o Vašoj već započetoj predizbornoj kampanji po Hrvatskoj.

No, ono što budi sumnje u Vaše iskrene namjere oko rješavanja problema Petrokemije nije samo trogodišnja nebriga Vaše Vlade o toj tvornici već i potpuno ignoriranje županijske vlasti koju prije posjeta niste obavijestili o svome dolasku niti pozvali na sudjelovanje na radnome sastanku. Želim vjerovati da tome razlog nisu naše različite stranačke pripadnosti jer i Vi i ja izabrani smo da radimo na dobrobit svih naših građana. Zato sam Vas osobno u nekoliko navrata pozivao na tematsku sjednicu sisačko-moslavačke Županijske skupštine gdje bismo se posebno osvrnuli na probleme sisačke Rafinerije i kutinske Petrokemije. Riječ je o najvećim gospodarskim subjektima Sisačko-moslavačke županije koji zapošljavaju više od 2000 radnika i znače opstanak za našu županiju.

Moje molbe da ozbiljno razgovaramo i nađemo rješenje za gospodarske probleme Sisačko-moslavačke županije, Vi premijeru, ignorirate već mjesecima.

Unatoč svemu moja ruka suradnje je i dalje ispružena, a poziv na suradnju i dalje stoji. Dobrobit građana naše županije, ali i svih građana Republike Hrvatske mora biti prioritet svakom dobronamjernom dužnosniku. S poštovanjem“, stoji u pismu kojeg je potpisao župan Ivo Žinić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:27