PEĐA GRBIN

‘Župan Radimir Čačić fokus svog programa stavio je na projekte, a zaboravio na ljude‘

Predsjednik SDP-a rekao je da se Čačićeva protukandidatkinja Barbara Antolić Vupora u izbornu utrku ušla kako bi se borila za građane
Peđa Grbin
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin ustvrdio je u srijedu kako se kandidatkinja njegove stranke za varaždinsku županicu Barbara Antolić Vupora kandidirala zbog borbe za interese građana, a da je aktualni župan Radimir Čačić fokus svog programa stavio na projekte, a zaboravio na ljude.

Kandidatkinja SDP-a za varaždinsku županicu Barbara Antolić Vupora rekla je da će joj fokus biti na rješavanju problema građana, a podršku joj je na konferenciji za novinare u Varaždinu dao i predsjednik stranke Peđa Grbin.

Predstavljajući kandidaturu, saborska zastupnica i predsjednica varaždinske Županijske organizacije SDP-a rekla je da će joj fokus biti na rješavanju problema građana i da su joj u prvom planu ljudi.

„Ne planiram u kampanji, ali niti kao županica nikoga vrijeđati, napadati… Dovoljno smo svi opterećeni osobnim, poslovnim, zdravstvenim problemima. Moj mandat bit će fokusiran isključivo na rješavanje problema i poboljšavanje kvalitete života građana naše županije“, istaknula je Antolić Vupora.

Dodala je da će fokus biti na tisućama obrtnika, ugostitelja, malih poduzetnika i poljoprivrednika koji su temelj razvoja Varaždinske županije.

„Kvalitetno osmišljenim politikama, pravovremenim reakcijama, odgovornim planiranjem, učinit ćemo sve kako bismo poboljšali investicijsku i poduzetničku klimu, bili atraktivniji za ulaganja, smanjili birokratiziranost, poboljšali učinkovitost službi i u prvi plan stavili ljude“, poručila je SDP-ova kandidatkinja za županicu.

Grbin: Čačić zaboravio na ljude

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin naglasio je da se Barbara Antolić Vupora nije kandidirala zbog funkcije, jer ima mjesto u Saboru, već zbog borbe za interes građana. Kazao je da ja aktualni varaždinski župan Radimir Čačić fokus svog programa stavio na projekte, a zaboravio na ljude.

„Zaboravilo se na one o čijim se potrebama Županija doista treba brinuti – kvaliteti brige o starijima, prijevozu, skrbi za najmlađe i njihovo obrazovanje. Na to želimo vratiti fokus“, rekao je Grbin.

Predsjednik SDP-a je u Varaždinu ustvrdio kako je tu specifičnost da „već neko vrijeme kontinuirano prepucavanje između Grada i Županije, između gradonačelnika i župana“.

„Na ovim izborima trenutak je da tome kažemo dosta. Izborom Barbare Antolić Vupora i Nevena Bosilja za županicu i gradonačelnika te svađe, ta prepucavanja prestaju. Grad i Županija će u sinergiji početi raditi ono zbog čega su tu – brinuti se o stvarnim potrebama i interesima građana“, zaključio je Grbin.

Renata Potočnik više nije kandidatkinja za zamjenicu

Odgovarajući na pitanje novinara, Antolić Vupora je rekla da kandidatkinja za njezinu zamjenicu više nije zamjenica gradonačelnika Ludbreg Renata Potočnik, kako je prvotno bilo najavljeno, već će Županijski odbor SDP-a na jednoj od idućih sjednica donijeti odluku tko će biti novi kandidat za zamjenika.

„Renata Potočnik je netko tko je birao svoj put zajedno s Dubravkom Bilićem“, rekla je kandidatkinja SDP-a za varaždinsku županicu.

Aktualni ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić nedavno je objavio da izlazi iz SDP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:41