NASTAVAK SURADNJE

Župani Boris Miletić i Zlatko Komadina razgovarali o zajedničkim projektima

Nastavak je to, kako je priopćeno iz ureda istarskog župana, dobre suradnje dviju susjednih županija

Zlatko Komadina

 Matija Djanješić/Cropix

O programima prevencije teških bolesti, uređenju i dogradnji trajektnog pristaništa Brestove, projektu „Žičara na Učku“ i rekreacijskim aktivnostima u Parku prirode Učki u Puli su u srijedu razgovarali istarski i primorsko-goranski župan Boris Miletić i Zlatko Komadina .

Nastavak je to, kako je priopćeno iz ureda istarskog župana, dobre suradnje dviju susjednih županija, koje dijele mnoge zajedničke interese, a mnogo je i područja za razmjenu iskustava.

Među današnjim temama bio je postupak izrade i sklapanja razvojnog sporazuma, što je definirano odredbama Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske radi unaprjeđenja učinkovitosti koordinacije politike regionalnoga razvoja te usuglašavanja razvojnih prioriteta državne i regionalne razine i planiranja financijskih sredstava za njihovu provedbu.

Dogovorili su se da će ubrzo početi izrada nacrta pisma namjere, čije bi potpisnice bile Istarska i Primorsko-goranska županija, s namjerom da im se pridruže i Karlovačka te Ličko-senjska županija, s kojima je već uspostavljen kontakt.

Nacrt pisma poslat će se nakon toga Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, koje će ga supotpisati ako se slaže s njegovim odredbama.

Župani Miletić i Komadina istaknuli su važnost razvojnog sporazuma u smislu daljnjeg jačanja regija kroz jasno definirane strateške i kapitalne projekte, čija realizacija izravno pridonosi gospodarskom rastu i razvoju te kvalitetnijem životu građana na tom području.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:06