JOŠ NEMA DOGOVORA

ŽUPANI O ŠTRAJKU U ŠKOLAMA Pauk: Štrajk ušao u 'crveno'; Komadina: 'Prosvjetari su najpotplaćeniji, Vlada se nema pravo bahatiti'

Zlatko Komadina
 Goran Mehkek / CROPIX

Štrajk prosvjetnih radnika u ponedjeljak su komentirali župani Goran Pauk (HDZ) i Zlatko Komadina (SDP), pri čemu je Pauk rekao da je štrajk već ušao u "crveno" pa se nada da će uskoro završiti, a djeca se vratiti u školu, dok Komadina kaže da su prosvjetari najpotplaćeniji pa se Vlada nema pravo bahatiti i ignorirati ih.

"Ne bih želio oduzeti pravo bilo kome da traži, ali mislim da smo već ušli u 'crveno' što se tiče ovog štrajka i ja se stvarno nadam da će ti pregovori završiti i da ćemo do srijede, četvrtka imati djecu u školi", rekao je šibensko-kninski župan Goran Pauk novinarima u zagrebačkom hotelu International, gdje je održana Izborna sjednica Skupštine Hrvatske zajednice županija.

Pauk kaže da za razliku od nekih drugih štrajkova ovdje na određeni način pati netko treći - a to su djeca. Nije mala stvar kad dijete više razmišlja o štrajku i hoće li sutra biti štrajka nego, recimo, o provjeri iz matematike, kazao je.

Na pitanje misli li da je štrajk ispolitiziran, kako tvrdi premijer Andrej Plenković, Pauk kaže kako misli da se štrajka "u vrijeme koje je definitivno jako političko".

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je da su prosvjetari najpotplaćeniji pa moraju biti "usustavljeni" s koeficijentima za ostale javne službe.

"Oni imaju pravo tražiti, a Vlada nema pravo biti bahata i ignorirati ih. Odgovornost za ovaj dugačak štrajk je na Vladi, jer u konačnici dogovor će se postići, mogao se i prije postići", ustvrdio je Komadina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2023 07:51