POD ISTRAGOM USKOK-a

ŽUPANICA MERZEL 'Zašto bi me hapsili? Dokazat ću da su ove monstruozne optužbe lažne!'

Ničim neću opstruirati istragu. Za sve optužbe imam argumentirane odgovore, rekla je novinarima ispred svoje kuće
 Mate Piškor/Cropix

SISAK - Zašto bi me privodili, nema razloga za to, iako bi neki jako željeli da me se uhiti. Ako me nadležne institucije sustava pozovu na razgovor ja ću se odazvati, ničim neću ometati ili opstruirati istragu. Za sve optužbe imam argumentirane, jake odgovore, dokazat ću da su lažne ove montruozne optužbe protiv mene.

Rekla je ovo u utorak ujutro ispred svoje kuće u Ulici Drage Radovića u Sisku, županica Marina Lovrić Merzel novinarima koji su čekali ispred njezine kuće moguće uhićenje, potaknuti priopćenjem Uskoka da je protiv sisačko-moslavačke županice pokrenuta istraga.

Županica Lovrić-Merzel, malo prije osam u utorak ujutro sjela je u službenu Škodu Octaviju, koja je cijele noći bila parkirana ispred njezine kuće i krenula na posao u Županiju.

Rekla je kako je teško izdržati pritisak, da nije lako ni njoj niti članovima njezine obitelji, ali da će ona dokazati da su sve optužbe protiv nje lažne.

Željko Krapljan, kandidat za predsjednika HDZ-a grada Siska I bivši županijski vijećnik, koji je na sjednici Županijske skupštine prošle godine optužio županicu da je novcem poreznih obveznika platila zahvat estetske kirurgije u sisačkoj bolnici, rekao je u utorak kako je županica zbog ovih teških optužbi morala podnijeti ostavku.

- Odgovarat će ona i za Ceste Sisak, i za slučaj Hitne medicinske pomoći, za nemilice trošenje novca poreznih obveznika. Njena kaznena odgovornsot sigurno će biti utvrđena, a pitanje je kada će doći na red njezina politička odgovornost, do kada će imati zaštitu kumova Linića, Mršića, bivšeg i sadašnjeg predsjednika države Mesića i Josipovića, premijera Milanovića, koji su se svi nalazili na njezinim feštama koje je plaća županija, pa i na njezinoj svadbi, za koju sada vidiom da ju nije ona platila, rekao je Krapljan.

Mate Piskor / CROPIX
Sisak, 040314.Nakon jucerasnje objave USKOK-a da je pokrenuta istraga protiv zupanice Marine Lovric Merzel, danas ujutro pred zupanicinom kucom u Ulici Drage Radovica broj 5c okupile su se brojne novinarske ekipe, koje su ocekivale moguce zupanicino privodjenje. Zupanica je nesto prije osam sati, izasla iz kuce i automobilom se uputila na posao. Foto: Mate Piskor / CROPIX

Mate Piskor / CROPIX
Sisak, 040314.Nakon jucerasnje objave USKOK-a da je pokrenuta istraga protiv zupanice Marine Lovric Merzel, danas ujutro pred zupanicinom kucom u Ulici Drage Radovica broj 5c okupile su se brojne novinarske ekipe, koje su ocekivale moguce zupanicino privodjenje. Zupanica je nesto prije osam sati, izasla iz kuce i automobilom se uputila na posao. Na fotografiji: kuca Marine Lovric Merzel.Foto: Mate Piskor / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 19:41