ŽUPANIJA PRODAJE ŠLJUNČARU

Županica prodaje Ceste Sisak za 8,1 mil. kuna iako vrijede nekoliko puta više

Osim vrijednih nekretnina, Ceste Sisak otkrile su šljunčaru čija se vrijednost procjenjuje na više desetaka milijuna kuna
 Mate Piškor/CROPIX

SISAK - Mimo znanja i bez dogovora s Upravom Cesta Sisak, vodstvo Sisačko-moslavačke županije odlučilo je prodati tu uglednu građevinsku tvrtku. Kako je najavila županica Marina Lovrić Merzel, Županija prodaje paket udjela ukupne nominalne vrijednosti od 8,1 milijun kuna, što predstavlja 55,98 posto temeljnog kapitala društva.

Radnici i, što je još čudnije, Uprava te tvrtke koju je postavila upravo županica kao predstavnica većinskog vlasnika protive se prodaji tvrtke sada kada je stabilizirana i boje se da se iz fraza o općem interesu Županije kriju nečiji privatni interesi. Tim prije što imovina te tvrtke vrijedi znatno više od njezine nominalne vrijednosti.

Debeli sloj šljunka

Naime, Ceste Sisak raspolažu vrlo vrijednim poslovnim prostorom i zemljištem uz obalu rijeke Kupe u središtu Siska, zatim s dva vrijedna poslovna prostora i zemljištem u Petrinji, asfaltnom bazom u Petrinji, te sa šljunčarom u Vukojevcu.

Kako doznajemo, upravo je ta šljunčara krajnji cilj ove transakcije jer vrijedi nekoliko puta više od nominalne vrijednosti cijele tvrtke. Riječ je o 22 hektara zemljišta ispod kojeg se krije, tako su pokazala obavljena istraživanja, sloj od najmanje 40 metara vrlo kvalitetnog šljunka. Kako je šljunčara samo kilometar, dva udaljena od trase autoceste Sisak - Zagreb, odnosno od dionice Buševac - Lekenik, njezina eksploatacijska vrijednost je ogromna i mjeri se desecima milijuna kuna.

Zarada za sve

U Cestama Sisak pitaju se zbog čega sada ići u prodaju kada postoje strateški partneri koji će omogućiti žurno otvaranje šljunčare, početak eksploatacije i zaradu za sve. Direktor Cesta Sisak Duško Čaušević potvrdio nam je da Županija namjerava prodati tvrtku, da on osobno nije za to.

Radnici Cesta Sisak, malih dioničara, tvrde da se već zna da će novi vlasnik biti tvrtka Dunavski Lloyd, čiji je vlasnik bivši gradonačelnik Darko Pavlak koji već ima jednu šljunčaru, na rijeci Savi kod Preloščice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:14