KORONA U HRVATSKOJ

Županijski stožeri: Imamo više od 60 novih slučajeva zaraze diljem zemlje, od toga 22 u Zagrebu

Broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj je trenutno 1.204
Ilustracija/Arhiva
 Robert Fajt/Cropix

Nakon što su jučer zabilježena 92 nova slučaja zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, županijski stožeri su počeli objavljivati nove podatke za posljednja 24 sata. Broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj je trenutno 1.204. 132 osobe su na bolničkom liječenju, s pet pacijenata na respiratoru.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA - 6

Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 240 uzoraka od kojih je šest bilo pozitivno na koronavirus. Tri novooboljele osobe su s područja Osijeka, dvije iz Đakova i jedna iz Našica.

46 osoba koje su kontakti novooboljelih stavljene su u samoizolaciju, pa se trenutno u samoizolaciji na području Osječko-baranjske županije nalaze 444 osobe.

U KBC-u Osijek hospitalizirana je jedna osoba više nego jučer, odnosno 26 oboljelih od kojih je 4 na respiratoru.

Policija je provjeravala osobe u samoizolaciji i od 50 provjera, kod ni jedne osobe nije utvrđeno kršenje izrečene mjere samoizolacije, priopćio je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA - 0

JU Ličko-senjskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa osmi dan zaredom.

Ukupno je oboljelo 30 osoba od COVID-19 od čega je 8 aktivnih slučaja, 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.

U posljednja 24 h provedeno je testiranje nad 15 osoba uzimanjem uzoraka. Do danas testiranje na koronavirus provedeno je nad ukupno 771 osobom. U samoizolaciji su 44 osobe, javlja županijski stožer Ličko-senjske županije.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA - 8

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 8 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (2 iz Starih Mikanovaca, 2 iz Vinkovaca, 1 iz Tovarnika i 1 iz Posavskih Podgajaca).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije iznosi 144, od kojih su 52 osobe izliječene. Trenutno su u županiji 2 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti.
U protekla 24 sata testirano je 123 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 3709. U samoizolaciji na području županije nalazi se 485 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 5 zdravstvena radnika (1 liječnik i 4 medicinske sestre/tehničara).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 37 radnika (6 liječnika, 24 medicinske sestre/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 6 nezdravstvenih radnika), priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

ISTARSKA ŽUPANIJA - 1

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 170 uzoraka briseva na Covid-19, od kojih je 1 pozitivan. Radi se o uvezenom slučaju, odnosno stranom državljaninu, koji je došao iz Republike Srbije, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA - 0

Na području Krapinsko - zagorske županije u protekla 24 sata nema novozaraženih osoba. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko - zagorske županije je 12. U samoizolaciji su 52 osobe.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA - 0

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 73 aktivna slučaja zaraze korona virusom (COVID-19). U kućnoj izolaciji nalazi se 71 osoba te je 2 osobe hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 288 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 67 uzoraka te nema pozitivnih rezultata na koronavirus. Ukupno je testirano 2884 uzoraka.

Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

ZADARSKA ŽUPANIJA - 4

U Zadarskoj županiji četiri su novozaražena koronavirusom i epidemiolozi utvrđuju kretanje, kontakte i moguća mjesta zaraze oboljelih osoba, izvijestio je u četvrtak županijski stožer Civilne zaštite.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 87 uzoraka, u samoizolaciji je 447 stanovnika, a na Covid odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirano je sedmero pacijenata.

Među novoboljelima tri su osobe iz Zadra te jedna iz Sukošana.

U protekla 24 sata službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali nijedno kršenje samoizolacije.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA - 9

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 289 obrađenih testova sa područja županije danas je 9 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 6, Klisa 1, Solina 1 i Lokvičića 1. Uz 9 novooboljelih osoba sa područja SDŽ pozitivan na COVID infekciju je i jedan strani državljanin iz Ujedinjenog Kraljevstva testiran na području Splitsko dalmatinske županije.

Od 9 novooboljelih osoba 5 su kontakti prethodno oboljelih, dok se 4 osobe epidemiološki obrađuju.

618 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Šest COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split, priopćio je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA - 0

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.

GRAD ZAGREB - 22

Zagrebački stožer civilne zaštite objavio je da su u Gradu Zagrebu danas zabilježena 22 nova slučaja zaraze koronavirusom.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA - 0

Na području Primorsko-goranske županije u posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ. Trenutno je u županiji evidentirano 40 aktivnih slučajeva, od toga je njih 9 na bolničkom liječenju, a ostali su kod kuće u samoizolaciji te su asimptomatski ili s vrlo blagim simptomima. 88 je ozdravljenih.

- Aktivno se traži virus u populaciji, izoliraju se slučajevi, svi kontakti se prate te možemo reći da situaciju držimo pod kontrolom. Zadovoljni smo i što one zaražene osobe koje smo imali, a vezani su za zanimanja u bolnici, nisu izazvali prodor virusa u naše bolničke sustave - rekao je ravnatelj NZZJZ PGŽ Vladimir Mićović.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA - 1

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata jedna je novooboljela osoba od koronavirusa, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Riječ je o ženi srednje životne dobi sa slabije izraženim simptomima, koja se zarazila na maturalnoj zabavi. Trenutno je u kućnoj izolaciji, a njeni kontakti su stavljeni u samoizolaciju i bit će testirani na COVID-19.

Inače, u posljednja 24 sata, testirano je 48 osoba, čime je broj testiranih, na području Virovitičko-podravske županije, od početka epidemije narastao na 1.728. Od početka pandemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 23 osobe su zaražene korona virusom. Od toga, dvanaest ih je trenutno zaraženo, desetero ih se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA - 2

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije danas u 11 sati evidentirano je 212 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o dvije osobe više, ali je i 9 osoba izliječeno. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 57 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 146 osoba, a 9 ih je preminulo, priopćeno je iz Stožera za civilnu zaštitu Zagrebačke županije.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA - 6

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije šest je novih pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2. Četiri osobe su kontakti već ranije potvrđenih pozitivnih osoba, a za dvije je osobe u tijeku epidemiološka obrada odnosno utvrđivanje njihovih kontakata. Hospitalizirane su ukupno četiri osobe od kojih je jedna na respiratoru. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 136, dok je broj aktivnih slučajeva 79. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 448 osoba (15 manje u odnosu na prethodni dan) od čega je 18 zdravstvenih djelatnika.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA - 1

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije zabiljžen je jedan novi slučaj oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o mladoj ženskoj osobi iz Vodica, koja je bliski kućni kontakt s oboljelom osobom od COVID-19 koja boravi u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA - 0

U Međimurskoj županiji je danas do 11 sati obrađeno 42 uzorka i svi su nalazi negativni.

U ovom trenutku u Međimurskoj županiji samo se jedna osoba administrativno vodi kao zaražena, zbog mjesta prebivališta koje je u Međimurskoj županiji iako živi i radi u Zagrebu. Epidemiološka situacija u Međimurju u ovome trenutku je izrazito povoljna, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA - 0

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavijestio je javnost kako na području županije nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19 te kako je zdravstveno i epidemiološko stanje stabilno. U posljednja 24 sata je testiran 31 uzorak sa sumnjom na koronavirus, svi su nalazi negativni. Na području županije trenutno je samo jedan aktivan slučaj pozitiviteta na koronavirus, a od početka epidemije bolesti COVID-19 ukupno je zabilježeno 100 slučajeva oboljenja.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA - 0

U protekla 24 sata testirano je 37 osoba i svi su nalazi negativni.

Tako na području Bjelovarsko-bilogorske županije i dalje ostaje samo jedna zaražena osoba.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA - 3

Troje je novozaraženih koronavirusom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji - muškarac srednjih godina i djevojka iz Župe dubrovačke te mladić iz Konavala, izvijestio je u četvrtak Županijski stožer civilne zaštite.

Svi su kontakti već poznatih slučajeva, ističu iz Stožera.

Dvijes su osobe iz Dubrovnika izliječene, a u dubrovačkoj je bolnici šestero zaraženih.

Od početka pandemije analizirano je 5011 uzoraka, a u toj se županiji u samoizolaciji nalaze 234 osobe.

Županijski stožer civilne zaštite pozvao je građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:51