COVID-19 U HRVATSKOJ

ŽUPANIJSKI STOŽERI OBJAVILI NOVE PODATKE O KORONAVIRUSU Loše vijesti stigle iz Dalmacije: U KBC-u Split preminule tri osobe

 
Ilustracija
 Bozidar Vukicevic / CROPIX

Županijski stožeri su tijekom dana objavljivali nove informacije o koronavirusu u svojim županijama, a mi smo iz minute u minutu pratili njihove izvještaje.

Tri osobe preminule u KBC-u Split

Prema izvješću KBC-a Split u odnosu na jučerašnji dan 3 osobe su preminule. Muškarac iz Splita star 76 godina te dvije ženske osobe; jedna stara 84 godine (korisnica doma za starije i nemoćne u Makarskoj) i druga stara 92 godine (korisnica doma za starije i nemoćne osobe u Splitu smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici). Svi preminuli su uz nekoliko teških kroničnih bolesti bili pozitivni i na covid infekciju.

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije još je 35 osoba ozdravilo od koronavirusa. Od ukupno 204 obrađena testa sa područja SDŽ 3 su novooboljele osobe zaražene koronavirusom. Svi novooboljeli su s područja grada Splita.

Dvoje novooboljelih su djelatnici KBC-a Split (dvije medicinske sestre). Do sada je ukupno izliječena 231 osoba. 95 osoba je hospitalizirano. 8 osoba se nalazi na respiratoru i to 6 iz Splitsko-dalmatinske županije i 2 iz Šibensko-kninske županije.

104 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji. 7 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 477 slučajeva zaraze koronavirusom.

Troje novozaraženih u Osječko-baranjskoj županiji

Kod tri nove osobe na području Osječko-baranjske županije utvrđen je pozitivan nalaz virusom Covid-19, čime je ukupan broj zaraženih dosegao brojku od 120 osoba.

Inače, sve tri novooboljele osobe su kontakti ranije oboljelih. Među novooboljelima je i jedan medicinski djelatnik, kojih sada ima petero zaraženih, dok ih je petero izliječeno.

Iz županijskog Stožera Civilne zaštite izvijestili su i kako je u posljednja 24 sata kod sedam oboljelih osoba utvrđen i drugi uzastopni negativan nalaz, što znači da su izliječene, pa je tako njihov ukupan broj porastao na 74. KBC Osijek je, pak, unazad 24 sata s bolničkog liječenja na kućno otpustio šest pacijenata, pa je trenutno u osječkoj bolnici hospitalizirano njih 11, a jako je dobro što u respiracijskom centru nema pacijenata.

- Imamo informacije i vezano uz Praznik rada. Policija će obilaziti sva izletišta i punktove na kojima se građani inače okupljaju 1. svibnja. Dakle, nije zabranjeno slaviti, ali uz preporuke koje je donio stožer, dakle u grupama do pet osoba. Moramo paziti da ne učinimo nešto što će nas skupo koštati – rekao je Goran Ivanović, načelnik županijskog Stožera.

Tri nova slučaja zaraze u Šibensko-kninskoj županiji

Tri nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježeno je danas na području Šibensko-kninske županije, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite, a prenosi ŠibenikIN.

Riječ je o dvije osobe s područja Općine Biskupija koje su kontakt s prethodno oboljelom osobom povezanom uz kninsku bolnicu i jednoj osobi s područja Grada Drniša, također kontakt s prethodno oboljelom osobom. S današnjim danom, od početka epidemije, na području županije broj zaraženih osoba je 89 od kojih je oporavljenih 41.

Jedan zaraženi u Zagrebu

U Gradu Zagrebu je u zadnja 24 sata potvrđen tek jedan slučaj zaraze koronavirusom.

Dvoje zaraženih na dubrovačkom području

Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata imamo dva nova slučaja zaraze koronavirusom, odnosno ukupno njih 112. Imamo i dvije izliječene osobe s područja Kule Norinske te ih je ukupno 54.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 1730 uzoraka, a jučer je poslano 26 uzoraka.

Jedna od zaraženih osoba je medicinska sestra u OB Dubrovnik koja je posljednji put na poslu bila 19. travnja, a epidemiološka obrada je u tijeku. S današnjim danom hospitalizirano je 14 pozitivnih pacijenta, 11 osoba je na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, jedan pacijent je intubiran u Jedinici intenzivnog liječenja, a dvoje ih je u sekundarnom objektu odnosno Studentskom domu.

Ukupno je 376 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata nisu utvrđeni slučajevi kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 24 slučaja kršenja samoizolacije.

Zaražena jedna osoba iz Nuštra

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata pozitivna je jedna osoba na Covid-19, iz Nuštra, te je ukupno 40 oboljelih osoba.

Novozaražena osoba je bila u samoizolaciji i kontakt je već ranije oboljele osobe.

Trenutno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog Covida-19 bolesti. U protekla 24 sata nema novih izliječenih osoba, te ukupan broj do sada izliječenih osoba na području županije iznosi 11.

U protekla 24 sata testirane su 33 osobe, što iznosi ukupno testiranih do sada na području županije 1005.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 340 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju samoizolacije.

Jedan novooboljeli u Krapinsko-zagorskoj županiji

Načelnik krapinsko-zagorskog Stožera Anđelko Ferek-Jambrek objavio je kako je u protekla 24 sata uzeto 39 briseva i jedan bris je pozitivan, odnosno jedna je novooboljela osoba.

Ozdravilo je još 11 osoba te je ukupan broj ozdravljelih 63. Trenutno je aktivnih slučajeva 74.

Na području Koprivničko-križevačke županije jedan novooboljeli

Stožer Koprivničko-križevačke županije objavio je kako su pristigli rezultati testiranih uzoraka sa sumnjom na koronavirus izuzeti tijekom jučerašnjeg dana te je potvrđen jedan novi slučaj oboljenja COVID-19 infekcijom, a riječ je o kontaktu ranije pozitivne osobe na koronavirus.

Na području Koprivničko-križevačke županije do sada je ukupno zabilježeno 69 slučajeva oboljenja uzrokovanih koronavirusom, dok je ukupan broj izliječenih porastao za dvije osobe te je s današnjim danom od COVID-19 infekcije izliječeno 17 osoba.

Epidemiološka situacija u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica je stabilna te se uz pomoć stručnog Tima za nadzor i pomoć kojeg je imenovao Županijski Stožer civilne zaštite, nastavlja provođenje svih potrebnih mjera za sprječavanje širenja bolesti COVID-19. Zdravstvenih sustav funkcionira bez poteškoća i u skladu sa svim propisanim mjerama i protokolima.

Bez zaraženih na zadarskom području

Na području Zadarske županije od srijede nema novih pozitivnih osoba pa je ukupan broj zaraženih koronavirusom od početka epidemije i dalje 85, izvijestio je Stožer civilne zaštite Zadarske županije, piše Zadarski.hr.

S današnjim danom izliječena je 41 osoba, a najviše sa području Grada Zadra.

U Općoj bolnici u Zadru na COVID odjelu je troje pacijenata, te troje lakših pacijenata u bolnici u Biogradu. Nitko nije na respiratoru.

Aktivni nadzor samoizolacije provodi se nad 319 osoba, a istekao je za 2379 stanovnika s područja Zadarske županije.

Nema novozaraženih u Istri

Unutar 24 sata ispitano je 44 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus. Nema novooboljelih, objavili su danas iz Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Trenutno je na ispitivanju 25 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus.

Dobre vijesti iz Primorsko-goranske županije

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, kažu u županijskom Stožeru.

Osmi je to dan bez novozaraženih na ovom području, a broj izliječenih i onih koji su još uvijek pozitivni i dalje je izjednačen i iznosi 35 naspram 35.

Osmi dan bez novih slučajeva

Osmi dan zaredom nema novih slučajeva zaraze koronavirusom na području Virovitičko-podravske županije, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. U posljednja 24 sata testirane su ukupno 23 osobe, čiji su rezultati bili negativni. Do sada je testirano 478 osoba.

- I nadalje na našem području imamo šestero zaraženih od koronavirusa, od kojih dvije osobe imaju klinički slabe simptome bolesti COVID 19, ostalih četvero ih nemaju - kažu iz Stožera i dodaju kako je do sada jedna osoba ozdravila, piše ICV.hr.

Na području Virovitičko-podravske županije trenutno su 303 osobe u samoizolaciji.

Dva tjedna bez zaraženih u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u protekla 24 sata na koronavirus testirane su 34 osobe i svih 34 nalaza je negativno.

Tako sada na području županije već 14 dana za redom nema novozaraženih Covidom-19. Od početka pandemije na području županije bilo je zabilježeno 10 oboljelih, od kojih je u međuvremenu 7 ozdravilo.

Broj osoba u samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije je porastao i s današnjim danom iznosi 467. U posljednja 24 sata policija je zabilježila 2 kršenja mjera samoizolacije i to tijekom redovite provjere pridržavanja mjera samoizolacije na koju su do sada izašli 3224 puta.

Nema zaraženih u Karlovačkoj županiji

Niti danas nema novih pozitivnih slučajeva na koronavirus u Karlovačkoj županiji, piše Radio Mrežnica.

Brodsko-posavska županija bez novih slučajeva

Trinaesti dan za redom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od bolesti Covid-19. Do sada je ukupan broj izlječenih osoba na području županije 5. Ukupne statistike pokazuju kako je Brodsko-posavska županija i dalje pri dnu hrvatskih županija po broju oboljelih od Covida-19, što ukazuje da su propisane mjere polučile dobre rezultate, javlja lokalni stožer.

Požeško-slavonska županija nema novooboljelih

U Požeško-slavonskoj županiji od 22. travnja nema nijedne potvrđene oboljele osobe. U samoizolaciji se trenutno nalazi 270 osoba, 17 uzoraka je poslano na analizu, te ju ukupno testirano 363 osobe.

Nema zaraženih na sisačkom području

U srijedu 29. travnja nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19 na području Sisačko-moslavačke županije. U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nalaze se dva pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju.

Jučer su djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije uzeli kod dvadeset i jedne osobe obrise radi laboratorijske pretrage na SARS-CoV-2 virus i svi su rezultati negativni. Do sada je bilo pedeset i sedam kršenja mjera samoizolacije.

Četrdeset i devet osoba kršilo je mjeru samoizolacije jedan put, jedna osoba prekršila je mjeru samoizolacije tri puta, a sedam osoba su mjeru prekršile dva puta. Najveći broj prekršaja ovih mjera događa se na području Siska gdje je zabilježen najveći broj oboljelih od ove zarazne bolesti.

Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika. Potrebno je poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva, poručuju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Miran dan u Zagrebačkoj županiji

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije do srijede u 11 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da u posljednjih 24 sata nema novooboljelih na području Zagrebačke županije, ali je osam osoba više izliječeno.

Do sada je ukupno izliječeno 58 osoba, a tri su preminule.

U Lici nema novih slučajeva

Jedanaesti dan za redom nema novooboljelih osoba u Ličko-senjskoj županiji, piše Lika online.

U posljednja 24 h uzeta su 2 dodatna uzorka. Pristigla su 2 negativna rezultata testiranja te se čekaju rezultati testiranja 5 uzetih uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega su 3 osobe izliječene. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 309 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 167 osoba.

Nema zaraženih u Međimurskoj županiji

Petnaesti dan za redom nema novooboljelih od koronavirusa u Međimurskoj županiji, javlja eMeđimurje. Iz županijskog Stožera danas su se oglasili kratko.

- U Međimurskoj županiji danas nema novooboljelih osoba od koronavirusa te se nastavlja povoljna epidemiološka situacija - javili su.

I Varaždinska županija bez novih slučajeva

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom pa su tako ukupne brojke ostale nepromijenjene.

Oboljelo je ukupno 46 osoba, a ozdravilo njih 30. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin i dalje se nalazi 13 osoba, a u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagreb trenutno se liječe tri osobe s našeg područja. Statistički se Varaždinskoj županiji pribrajaju još 4 osobe koje ovdje imaju samo prijavljeno mjesto prebivališta.

U protekla 24 sata testirano je 48 osoba, a time ukupno do sada 1296 osoba. U mjeri samoizolacije i dalje se nalazi preko 1400 osoba, a od strane PU varaždinske u protekla 24 sata zabilježena su 2 slučaja kršenja mjere samoizolacije i 46 slučaja kretanja bez potrebne e-Propusnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:06