POTPORA UDRUGI 'U IME OBITELJI'

Županijski sud nije potvrdio optužnicu USKOK-a protiv Milana Bandića

 Cropix

ZAGREB - Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod predsjedanjem sutkinje Tanje Pavelin Borzić nije potvrdilo USKOK-ovu opužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koja ga tereti za zlouporabu položaja i ovlasti vezano za davanje financijske potpore Udruzi 'U ime obitelji'.

Nakon održane sjednice Optužnog vijeća, vijeće je vratilo optužnicu USKOK-u radi boljeg razjašnjenja, utvrdio je to novinarima, nadležni zamjenik ravnatelja USKOK-a Sven Mišković koji nije mogao iznijeti više detalja već je kazao kako će i oni vidjeti konkretne razloge tek kada dobiju pisani otpravak sa suda. Bandićevi odvjetnici nisu željeli davati nikakve izjave.

Podsjetimo, protiv zagrebačkog gradonačelnika Uskok je pokrenuo novu istragu tereteći ga da je s još dvije osobe građanskoj inicijativi "U ime obitelji" protuzakonito osigurao tiskanje letaka i plakata, snimanje i emitiranje spotova te ustupanje štandova, čime su grad Zagreb i Tržnice Zagreb u korist te udruge oštećeni za više od tristo tisuća kuna.

Uz Bandića, od ranije osumnjičenog u aferi Agram, na meti Uskoka našli su se pročelnik Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić i voditeljica podružnice zagrebačkih Tržnica, članice Zagrebačkog holdinga Zdenka Palac, a sumnjiči ih se za zlouporabe položaja i ovlasti.

Bandić i Lovrić su oštetili Grad Zagreb za najmanje 200 tisuća kuna, dok je voditeljica podružnice oštetila Zagrebački holding, podružnicu Tržnice Zagreb za najmanje 105 tisuća kuna. U tom su iznosu, sumnja Uskok, udruzi pribavili nepripadnu imovinsku korist.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:06