DRAMA U LUDBREGU

ŽUPANU POZLILO NA MISI, U POMOĆ MU PRISKOČIO MRSIĆ 'Napravio sam ono što se radi u tim slučajevima. Što mu se dogodilo? Riječ je o klasičnoj sinkopi'

 
Darko Koren i Mirando Mrsić
 CROPIX

Nedjeljno misno slavlje u Ludbregu za Darka Korena, župana Koprivničko-križevačke, završilo je u bolnici. Naime, tijekom mise županu je pozlilo te se srušio. U pomoć mu je priskočio liječnik Mirando Mrsić, predsjednik političke stranke Demokrati i bivši ministar rada i mirovinskog sustava u vladi Zorana Milanovića, te aktualni saborski zastupnik.

- Sve se odigralo brzo, kao što to i bude prilikom gubljenja svijesti. Vidio sam da se župan Koren srušio i s obzirom na to da sam liječnik, logično je da momentalno priskočim u pomoć - kaže Mrsić i dodaje da je napravio onako kako se to radi u tim slučajevima. Župana je položio na bok, kako bi osigurao neometano disanje. Stajao je uz njega dok nije došla pomoć.

- Vrlo brzo je došla Hitna pomoć koja je odvezla gospodina Korena, koji je već tada dolazio svijesti. Prema svemu sudeći riječ je bila o kombinaciji vrućeg dana, i nedovoljnom unosu tekućine u organizam - kaže Mrsić i dodaje kako je riječ o klasičnoj sinkopi.

Kaže da se nije naknadno čuo s Korenom, ali da prema njegovim saznanjima nije riječ o ničem ozbiljnom niti zabrinjavajućem.

Vrsnog hematologa smo pitali i kada je zadnji put bio u situaciji da pomaže onesviještenoj osobi, kaže da je to često na ljetnim događanjima.

- Bilo je toga više puta u Jasenovcu, na tvrđavi u Kninu. To nam je poziv, pa odradimo što treba - kaže Mrsić.

Župan Koren poručuje kako je dobro te da nije bio zadržavan u bolnici.

- Zapravo nije ništa posebno. Kombinacija vrućine i dehidracije. Noć ranije sam imao neku crijevnu virozu tako da se vjerojatno sve spojilo - kaže Koren i dodaje kako se, logično, dijela događaja ni ne sjeća. Nakon što ga odvela Hitna pomoć dobio je infuziju i poslan je na kućnu njegu.

- S obzirom na to da sam pao, ostao sam nekoliko dana kod kuće na liječenju. Nije ništa ozbiljno, ali od pada sam zadobio neke udarce po glavi, tako da imam hematome. Nije ništa ozbiljno, ali rečeno je da ipak malo pripazim - kaže župan Darko Koren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. ožujak 2024 08:02