HUMANITARNA DONACIJA

Zvijezda donirala 13.000 eura štićenicima Udruge za sindrom Down za bavljenje sportom

Održana je i kreativna radionica za štićenike, Zlatko Dalić ih pozvao na bavljenje sportom

Natalija Belošević, predsjednica Udruge za sindrom Down-Zagreb i Tomislav Alagušić, predsjednik Uprave Zvijezde

 Ratko Mavar/Pr

Povodom Svjetskog dana osoba s Downovim sindrom, Udruga za Down sindrom – Zagreb primila je novčanu donaciju Zvijezde u vrijednosti od 13 tisuća eura.

Ova sredstva pomoći će štićenicima udruge i omogućiti da se tijekom cijele godine bave sportskim aktivnostima. Pomoću donacije financirat će se terapijski program u bazenu za bebe, nogometni treninzi u dva kluba, taekwondo za djecu i odrasle, ali i ostale sportske aktivnosti u dvoreni i na otvorenome. Donaciju je predsjednici udruge Nataliji Belošević uručio Tomislav Alagušić, predsjednik Uprave Zvijezde.

image

Zlatko Dalič, radionica za Svjetski dan osoba s Downovim sindromom

Ratko Mavar/Pr

“Bavljenje sportom ključno je za razvoj njihovih motoričkih i kognitivnih vještina, kao i za socijalizaciju te toliko važnu izgradnju prijateljstava. Sportske aktivnosti pomoći će im da uče o timskom radu, suradnji i empatiji te ojačati njihovo samopouzdanje i samopoštovanje. Pomoći će im da nastave graditi pozitivnu sliku o sebi, ali biti i velik izvor radosti, zadovoljstva i zabave”, rekla je Natalija Belošević.

„Iznimno nas veseli što će ova donacija pomoći Udruzi da nastavi provoditi važne programe i aktivnosti koji doprinose kako fizičkoj, tako i emocionalnoj dobrobiti osoba sa sindromom Down. Vjerujemo da je ovo još jedan važan korak u njihovom razvoju i integraciji u društvo”, izjavio je Tomislav Alagušić.

U prostorima Udruge nakon uručenja donacija organizirana je i kreativna radionica za štićenike u povodu obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom. Štićenici su izrađivali crteže sportske i navijačke tematike, potaknuti nadolazećim Europskim prvenstvom u nogometu 2024., koje ih posebno veseli.

Na poseban način štićenike Udruge obradovao je Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i odnedavno ambasador Zvijezde, koji se djeci obratio inspirativnom video porukom. U svojoj poruci izbornik je istaknuo važnost sporta ne samo za fizičko zdravlje, nego i pozitivan duh te ih sve pozvao da odaberu neku tjelesnu aktivnost u kojoj će uživati.

image

Kreativna radionica na Svjetski dan osoba s Downovim sindromom

Ratko Mavar/Pr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:09