ANDRIJANA CVRTILA

Zviždačica iz Kutine: Spremna sam ići i u zatvor bude li potrebno, nitko me još nije pozvao na razgovor

Nevjerojatno je da iz ćelija podnose prijave protiv mene koja sam prijavila njihov kriminal, kaže

Adrijana Cvrtila

 Robert Fajt/cropix

Čak devet kaznenih prijava za klevetu "zaradila" je kutinska zviždačica Adrijana Cvrtila koja je ukazala na korupciju i moguće kriminalne radnje u tamošnjem komunalnom poduzeću Eko Moslavina. Kako doznajemo, šest kaznenih prijava podnio je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić, a tri donedavni predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić.

"Ovo je doista sramotno i poražavajuće za sve ljude koji se bore protiv korupcije i nepravde. Zamislite samo da idem tri puta po svakom kaznenom postupku na Općinski sud u Sisak. To je barem 27 odlazaka na kazneni sud. Dosta obeshrabrujuće. Ne znam što reći, pogotovo jer su akteri u istražnom zatvoru, a mene su prijavili zbog kriminala", napisala je na društvenim mrežama.

U kratkom telefonskom razgovoru jučer nam je rekla kako je za prijave saznala slučajno. Pregledavala je elektroničke pravosudne registre i ustanovila da su protiv nje podnesene kaznene prijave. Još ne zna ni za koja ju se djela točno tereti. - Pretpostavljam da je riječ o mojim medijskim istupima u kojima sam ukazivala na kriminal u Kutini.

image

Adrijana Cvrtila

Ronald Gorsic/Cropix

Nitko me još nije pozvao na razgovor pa ne znam o čemu je točno riječ. Nevjerojatna mi je ova situacija - rekla je Cvrtila koja je, podsjetimo, smijenjena na Skupštini društva Eko Moslavina. Kad su novinari Jutarnjeg i RTL-a došli na Skupštinu, pojavio se i Babić. Ljutito je upitao "što mediji rade ovdje" te pobjegao od novinara i Skupštinu održao u Gradskoj upravi gdje je Cvrtila smijenjena s mjesta direktorice Eko Moslavine.

- Ne znam što me čeka. Ali spremna sam ići i u zatvor bude li potrebno. Znam da sam govorila istinu i ne bojim se suđenja. No, malo mi je nevjerojatno da ljudi iz zatvora podnose kaznene prijave zbog klevete protiv onih koji su prijavili njihov kriminal. Očito je to zemlja u kojoj živimo - kaže Cvrtila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:05