POTVRDILI ZA JUTARNJI

ZVIŽDAČICA JASMINA JOVEV SE VRAĆA NA STARI POSAO 'Ovo je samo dokaz da su mi otkaz dali nezakonito!'

'To je svakako dobra vijest za mene i moju obitelj, jer mi je i muž ostao bez posla na HTV-u'
Sisak, 100214.Na Zupanijskom sluzbenickom sudu nastavljen je proces protiv Jasmine Jovev, bivse sefice kabineta zupanice Marine Lovric Merzel.Zupanija je tuzi zbog teske povrede radne duznosti. Zupanija je izvijestila sud da je s 10. veljace doneseno rjesenje o prestanku sluzbe, odnosno da je Jasmina Jovev dobila otkaz. Na fotografiji: Jasmina Jovev (desno) i njena odvjetnica Irena Vujcic. Foto: Mate Piskor / CROPIX
 Mate Piškor / CROPIX

SISAK - Iako Siščanka Jasmina Jovev, bivša djelatnica Sisačko-moslavačke županije i šefica kabineta županice Marine Lovrić Merzel , još nije dobila nikakvu službenu obavijest iz Županije niti iz Ministarstva uprave, danas je za nju sretan dan. Naime, na upit Jutarnjeg lista, dožupan Zdenko Vahovec, koji zamjenjuje uhićenu županicu Marinu Lovrić Merzel, potvrdio nam je da je Sisačko-moslavačka županija zaprimila 20 . lipnja ove godine zapisnik Upravne inspekcije kojim je naređeno da se poništi rješenje o prestanku službe Jasmine Jovev (prvostupanjsko i drugostupanjsko rješenje).

- Sisačko-moslavačka županija provest će izrečene mjere, postupit će po nalogu inspekcije i vratit će gospođu Jovev na posao. Rok za izvršenje ove odluke je 20 kolovoza ove godine rekao je jučer dožupan Vahovec.

- To je svakako dobra vijest za mene i moju obitelj, jer mi je u međuvremenu i muž ostao bez posla na HTV-u, te dokaz da je točno što sam tvrdila da je moj otkaz donesen nezakonito, rekla nam je Jovev. Dodala je da svatko tko je ostao bez posla dobro zna kako se ona sada osjeća.

Kao što smo već pisali problemi za Jasminu Jovev počeli su 7. veljače pretprošle godine, kada je bez ikakvog rješenja i obrazloženja maknuta je s posla šefice kabineta županice Marine Lovrić Merzel. Protiv nje je na županijskom službeničkom sudu ove godine pokrenut proces pod optužbom da je počinila tešku povredu službeničke dužnosti i tražen je otkaz ugovora o radu. Jasmina Jovev dobila je otkaz 14. veljače ove godine, a 'panodorinu kutiju' ova je bivša šefica kabineta županice otvorila u emisiji 'Nedjeljom u dva' kada je optužila svoju bivšu šeficu Marinu Lovrić Merzel, da je na njen zahtjev lažirala račune i dokumentaciju.

Iako je dokumente o korupciji predala nadležnim tijelima godinu dana ranije, reakcija državnih tijela započela je tek nakon nastupa na HTV-u Jasmine Jovev. Epilog je uhićenje Marine Lovrić Merzel 1. travnja ove godine, te proširenje istrage protiv županice i produljenje pritvora. Tako je i danas županica Marina Lovrić Merzel i dalje u Remetincu, USKOKOVI istražitelji i dalje češljanju poslovanje županije i otkrivaju nove dokaze protiv županice, a za najduže mjesec i pol dana Jasmina Jovev ponovo će u zgradu Sisačko-moslavačke županije u Ulici Stjepana i Antuna Radića. Ovoga puta kao zaposlenica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 10:56