BORBA PROTIV KORUPCIJE

Zviždačica koja je strpala u zatvor gradonačelnika Kutine podnijela tužbu zbog otkaza: ‘Sretno mi bilo!‘

Ranije tijekom dana objavila je kako su je upravo oni koje je razotkrila tužili za - klevetu

Adrijana Cvrtila

 Robert Fajt/Cropix

Adrijana Cvrtila, zviždačica koja je razotkrila korupciju u kutinskoj gradskoj vlasti, objavila je u srijedu da je podnijela tužbu zbog nedavne smjene s mjesta direktorice Eko Moslavine.

"E pa sretno mi bilo! Podnesena je vjerojatno jedna od prvih tužbi zbog otkaza sukladno Zakonu o zaštiti prijavitelja nepravilnosti, popularno zvanom Zakon o zviždačima... Bit će zanimljivo vidjeti kako će se graditi sudska praksa", napisala je Cvrtila na Facebooku, a prenosi Dnevnik.hr.

Ranije tijekom dana objavila je kako su je upravo oni koje je razotkrila tužili za - klevetu.

"Ovo je sramota Hrvatske. Upravo sam utvrdila da je protiv mene podneseno devet kaznenih prijava po članku 149 stavku 1. 2. Kaznenog zakona za kazneno djelo klevete. Gradonačelnik Kutine je podnio šest kaznenih prijava, a bivši predsjednik Gradskog vijeća tri kaznene prijave.

Ovo je doista sramotno i poražavajuće za sve ljude koji se bore protiv korupcije i nepravde. Zamislite samo da idem tri puta po svakom kaznenom postupku na Općinski sud u Sisak, to je bar 27 odlazaka na kazneni sud. Doista obeshrabrujuće! Ne znam što reći, akteri su u istražnom zatvoru, a kazneno su me prijavili za klevetu?!", priopćila je na Facebooku, prenosi Dnevnik.hr.

Cvrtila je objavila snimku na kojoj se čuje kako gradonačelnik Kutine Zlatko Babić od nje traži da zaposli sina potpredsjednika Gradskog vijeća. Ona je to učinila i na kraju sve prijavila odvjetništvu, a kutinski je gradonačelnik napustio HDZ.

Nakon policijske prijave USKOK je pokrenuo istragu i zatražio istražni zatvor za gradonačelnika Kutine i trojicu njegovih suosumnjičenika za podmićivanje zastupnika i trgovanje utjecajem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2023 22:36