NIZ UBOJSTAVA I NASILJA

HSLS: 'Ribnjak je crna točka Zagreba'

 Damir Krajač / CROPIX

ZAGREB - Zagrebački park Ribnjak crna je točka u središtu metropole, poručili su HSLS-ovci Grada Zagreba gradonačelniku Milanu Bandiću optužujući ga za nebrigu i nedostatak volje da građanima omogući sigurnost na javnim površinama.

"U riječima dobrodošlice na službenoj web stranici Grada Zagreba, Bandić je napisao kako se već više od desetljeća bori za izvrsnost, konkurentnost i sigurnost, a upravo na primjeru parka Ribnjak izostala je ta sigurnost građana na javnim površinama", rekao je predsjednik HSLS-a Grada Zagreba Alen Ostojić na konferenciji za novinare podsjećajući kako se posljednjih godina u tom parku dogodio niz incidenata, masovnih tučnjava, napada na strane turiste i ubojstava.

Sve to šalje signal gradonačelniku da uvede promjene, kazao je Ostojić.

HSLS stoga predlaže da se posjetiteljima dopusti boravak u parku od 7 do 22 sata, osigura prisutnost zaštitara na Ribnjaku, instalira video nadzora i njegovo povezivanje na zagrebački Centar za video nadzor pogrešno parkiranih vozila, zaštitu od grafita i javnu sigurnost, postavi kvalitetna komunalna rasvjeta, redizajnira pezaž parka kako bi se povećala preglednost parka, a duž cijele ograde parka postave zaštitne rešetki, čiji bi dizajn trebao biti usuglašen sa strukom.

"Građani Zagreba imaju pravo na siguran i miran grad, imaju pravo na život u gradu bez nasilja i straha od kriminala. Gradonačelnikova je obveza i prioritet, ne izbor, da uvede više reda i sigurnosti u naše javne prostore", poručio je Ostojić dodavši kako je nebrigom o sigurnosti parka Ribnjak, gradonačelnik širom otvorio vrata asocijalnom i kriminalnom ponašanju pojedinaca i skupina u parku Ribnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:26