ŠTO NAS ČEKA?

Katastrofični SMAK SVIJETA 2012.: Zemlju će progutati divovski misteriozni planet i uništiti sav život kakav poznajemo!

Majanski je kalendar prije više od 2000 godina predvidio da će smak svijeta nastupiti 21. prosinca 2012. godine. Nedjeljni prvi put otkriva što nas čeka

Nancy Lieder sjedi u svom dnevnom boravku. Godina je 1993. i svašta joj se mota po glavi. Prisjeća se svog djetinjstva. Ljeta koja je provodila kod bake, na selu u Wisconsinu, trčeći šumama. Odjednom joj se sa sjećanja podigne sjena. Ulazi dublje u šumu nego što je prije išla. Nije joj jasno zašto se toga nije sjetila u posljednjih 40 godina. Prilaze joj ljudi. Sa svih strana. Barem je mislila da su ljudi. Bili su toliko niski da je mislila da su djeca sa susjednih farmi. Samo što su bili potpuno sivi.

Velikih glava i očiju crnjih od ugljena, buljili su u nju. Probudila se sutradan, u bakinu krevetu i nikada više nije pomislila na taj dan. Sve do danas. U glavu joj je ugrađen komunikacijski uređaj. Govore joj isti ti sivi izvanzemaljci. Govore joj da su je izabrali da upozori Ljude. Na njoj je da im kaže da dolazi Nibiru, Planet X, četiri puta veći od Zemlje. Skriven je iza Sunca, ali će uskoro biti ovdje. Približit će se Zemlji i zamijeniti joj magnetske polove. Uništit će sav život na planetu. Kraj stiže 2012. 21. prosinca.

Stravično saznanje

Čak 2300 godina prije nego što je Nancy Lieder odlučila upozoriti svijet da kraj stiže, na Yucatanu se umorni astronom okreće prijateljima iz sela. Njihov višegodišnji rad je pri kraju. Promatrali su zvijezde, računali, diskutirali i filozofirali. Konačno su se složili oko kalendara koji će najpreciznije bilježiti vrijeme.

Jednostavno su resetirali sve što su dotad poznavali. Novi datum im je bio 0.0.0.0.0 i otuda su krenuli. Odabran je i Veliki ciklus. Maje su vjerovale da vrijeme nije linearno, već cirkularno. Mi trenutačno živimo u četvrtom svijetu. Do sada je Božanstvo stvorilo tri svijeta, koja je uništilo nakon Velikog ciklusa i sve počinje iznova. Veliki ciklus završava sa 13 baktuna, perioda od 144.000 dana. Posljednji datum kalendara je 13.0.0.0.0. Ili, u gregorijanskom kalendaru, 21. prosinca 2012.

Ova se dva događaja u velikim povijesnim zbivanjima čine posve beznačajna. Jedna je žena shvatila da može pričati s izvanzemaljcima i jedan je narod napisao svoj kalendar. Ali ipak, u prvom tjednu 2012. godine, to bi mogla biti dva najvažnija događaja u povijesti. Događaji koji su predvidjeli smak svijeta koji nam stiže za samo 347 dana. No što će se dogoditi tog kobnog dana? Malo tko zna, pa nam ostaje samo poslušati predviđanja.

Nancy Lieder čekala je dvije godine da svijetu objavi svoje stravično saznanje. Godine 1995. osnovala je website Zeta Talk kako bi širila svoje ideje. Iskočila je u mase luđaka koji opsjedaju poštene građane na internetu svojim teorijama da komet Hale-Bopp ne postoji, nego da je njegovo pojavljivanje prevara koju su organizirali ljudi iz sjene koji žele umiriti mase dok još nije prekasno. “Hale-Bopp nije ništa drugo nego zvijezda”, napisala je. Tvrdila je da je Hale-Bopp izmišljen kako bi se prikrio dolazak puno većeg objekta, po svoj prilici ogromnog planeta koji uništava druge planete, Planeta X, koji će uskoro uništiti svu civilizaciju.

Pucanje kore

Kako Lieder tvrdi, planet bi se Zemlji trebao približiti upravo u prosincu 2012. Njegovo naglo pojavljivanje zaustavilo bi Zemljinu rotaciju na gotovo šest dana, što bi izazvalo nezamislive katastrofe. Magnetsko privlačenje prolazećeg planeta i Zemljine kore uzrokovalo bi destablizaciju polova koji bi zatim zamijenili mjesta. I pritom ne misli na magnetsku zamjenu mjesta, već bi se Zemlja potpuno zarotirala i polovi bi došli na druge pozicije. Takav poremećaj promijenila bi Zemljino magnetsko polje i došlo bi do pucanja Zemljine kore.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2023 01:15