StoryEditor
NOVI SLUČAJ

KORONAVIRUS I U KOPRIVNIČKOM DOMU UMIROVLJENIKA! Ravnateljica potvrdila lošu vijest: 'Stvarno ne znam kako se ovo moglo dogoditi'

 
Ilustracija
 Vladimir Dugandžić / CROPIX

Štićenica Doma za starije i nemoćne u Koprivnici zaražena je koronavirusom, doznaje Glas Podravine i Prigorja. Isti portal navodi da se radi se o ženi rođenoj 1938. godine koja je trenutno smještena u koprivničkoj bolnici.

Cijeli slučaj potvrdila je ravrnateljica Vesna Križan dodavši da je žena otprije teže bolesna, a stanje joj se počelo pogoršavati prošlog petka.

- Čim smo saznali da je nalaz pozitivan, obavijestili smo sve službe, od Zavoda za javno zdravstvo, do Ministarstva. Tijekom dana djelatnici Zavoda će stići u Dom i uzeti potrebne briseve - kazala je ravnateljica dodavši da je štićenica cijelo vrijeme bila u jednokrevetnoj sobi i nije imala velik broj kontakata.

- Držali smo se svih mjera. Dom je zatvoren za posjete, naši štićenici nisu izlazili, ni okupljali se. Ne radi ni restoran, nego se hrana štićenicima dostavlja u sobe. Nitko od djelatnika nije zaražen, ni bolestan. Jedna je djelatnica nedavno bila bolesna i odmah je otišla na bolovanje, no nalaz na koronavirus bio joj je negativan. Kako je do ove zaraze moglo doći, zaista ne znam – kazala je Križan.

Inače, ovo je drugi slučaj zaraze u Domovima umirovljenika u Hrvatskoj, prvi se dogodio u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2020 17:26