APEL

'LJUDI UZIMAJU ABNORMALNE KOLIČINE!' Osječki Stožer traži od Nacionalnog: Treba ograničiti količinu artikala koja se po osobi može kupiti u trgovinama

 
 CROPIX

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije poslao je prijedlog Nacionalnom stožeru da se u narednim danima donese odluka o ograničenju količine prehrambenih, higijenskih i drugih svakodnevno potrebnih artikala koju jedna osoba može kupiti prilikom dolaska u trgovinu.

- Iz iskustva s terena danas šaljemo prijedlog Nacionalnog stožeru da se ograniči količina artikala koji se mogu u kupiti. Svjedoci smo kupovine abnormalnih količina potrepštine čime se drugim osobama uskraćuje mogućnost kupovine, ali se time širi i panika. Zato tražimo da se donese model ograničenja pojedinih potrepština po osobi, da se ne dogodi da jedna osoba kupi 15 kg piletine, brašna, kvasca, 20 rola papira. Nadamo se da će Nacionalni stožer to prihvatiti. Neka se kupuje koliko je potrebno za dan-dva, a ne više, jer time ugrožavamo naše susjede, prijatelje... – rekao je župan osječko-baranjski Ivan Anušić, koji je izvijestio i kako je svih šest testiranja osoba s područja Osječke županije obavljenih u srijedu negativno.

- I dalje smo na sedam novozaraženih. Čestitam i zahvaljujem se svim društvenoodgovornim pojedincima, zdravstvenim djelatnicima, stožerima... koji dobro i odgovorno rade svoj posao – rekao je Anušić.

Inače, PU osječko-baranjska prekršajno je prijavila nove dvije osobe koje su kršile odluku o samoizolaciji. Prof. dr. sc. Karlo Kožul iz ZZJZ Osječko-baranjske županije najavio je kako će se i kod njih uskoro početi raditi testiranja. Trenutno su u tijeku probna testiranja. Što se tiče novih mjera o zatvaranju brojnih uslužnih objekata, načelnik Stožera civilne zaštite OBŽ Goran Ivanović najkavio je da će „Stožeri u gradovima i općinama podići svoje operativne snage koji će provoditi nadzor objekata i ponašanje u objektima.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:23