KORONAVIRUS

MINISTRICA KULTURE OBULJEN KORŽINEK 'Danas će vjerojatno biti preporuka otkazivanja okupljanja iznad 100 ljudi'

 
Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek
 Bruno Konjević / CROPIX

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek izjavila je u četvrtak uoči sjednice Vlade da će danas Nacionalni stožer civilne zaštite vjerojatno donijeti preporuku o otkazivanju okupljanja iznad 100 osoba.

"Danas će biti vjerojatno preporuke Stožera za civilnu zaštitu", kazala je ministrica na upit o mogućnosti da Nacionalni stožer u četvrtak preporuči otkazivanje okupljanja iznad 100 osoba, što je jučer u emisiji RTL Danas najavio ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Trenutna je preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite odgoda okupljanja s tisuću i više osoba, a Obuljen Koržinek kazala je da se "veliki broj kulturnih događanja koja uključuju veći broj ljudi već odgodio", dodavši da su na području Istre mjere restriktivnije zbog većeg rizika po stanovništvo.

Poručila je da će upute za sve sektore i sva područja dati Nacionalni stožer civilne zaštite, a Ministarstvo kulture bit će u kontaktu s većim ustanovama i organizacijama oko odgoda i sustava financiranja, jer će im mjere protiv koronavirusa donijeti neke materijalne probleme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2021 03:08