ZAGREB - Kvantitativno govoreći, odgovor na pitanje u naslovu nažalost je negativan. Kvalitativno govoreći, premalo je proizvođača pošipa čija se vina mogu smatrati dovoljno dobrim da bi konkurirala i za hrvatski vrh, a kamoli za međunarodne standarde.
Pa ipak, pošip, autohtono dalmatinsko grožđe (koje je Jancis Robinson u klasičnoj knjizi “Vines, Grapes and Wines”, vjerojatno tipfelerom, prije više od dvadeset godina krivo identificirala kao furmint, dakle moslavac, šipon) potencijalno jest najintrigantnija hrvatska bijela sorta, s potencijalom za originalna, i možda velika svjetska vina. Kada je riječ o bijelom grožđu, hrvatskom vinskom industrijom dominiraju graševina i malvazija.
Graševina, koja ionako nije autohtono grožđe (u srednju je Europu došla iz Francusk...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....