BURAN RAZVOD

Najbogatija Bosanka Sanela supruga bankara napustila je zbog Rija Ferdinanda. I Justina Timberlakea. I Guya Ritchieja...

Diana Ćatić u svijetu je poznata kao velika humanitarka

ZAGREB - Nadam se da ću s Dianom biti još jako, jako dugo... - tu je rečenicu prije nešto više od godinu dana u intervjuu izgovorio Roger Jenkins, pričajući o svojoj supruzi, najpoznatijoj Sarajki svijeta Saneli Diani Jenkins. E pa njegova nada je propala. Danas Roger i Diana više ne postoje kao par. To je potvrdila i službena izjava koju su preksinoć uputili Daily Mailu:

“Diana i Roger su se razišli krajem 2009. godine, nakon desetljeća provedenog u braku koji je doživio svoj prirodni kraj. Rastali su se kao prijatelji i dalje će biti podrška jedno drugome i svojoj djeci koju zajedno odgajaju u Los Angelesu.”

No, to nije kraj poruke:

“Osim djeci, Diana će se posvetiti i svojem rapidno rastućem biznisu napitka Neuro, koji je proglašen “najboljim energetskim pićem u SAD-u u 2010. godini”. Za reklamu mjesta uvijek ima.

Za razliku od Rogera tada, Diana Jenkins, rođena Ćatić, ipak je bila nešto realnija po pitanju njihove ljubavi. Prije nešto više od godinu dana izjava je: “Možda ću biti s njim, možda neću. Tko zna što će donijeti sutra?”

Krah u Kaliforniji

Kako se sada čini, već tada je par bio u debeloj krizi ljubavi. Prijatelji Jenkinsovih tvrde da je njihov odnos počeo pucati kada su se iz Velike Britanije preselili u Kaliforniju, gdje imaju 17 milijuna eura vrijednu kuću s pogledom na plažu Malibu. I u njoj, tvrde upućeni, zbog svoje dvoje djece još uvijek zajedno žive, iako je Diana, navodno, već kupila novu rezidenciju na Beverly Hillsu.

Oni koji ih poznaju čak idu toliko daleko da tvrde da se par zapravo nikada neće službeno razvesti. No, ako su u krivu, Diana i njezin suprug bankar, koji je svojedobno banku Barclays spasio od propasti, trebali bi podijeliti bogatstvo procijenjeno na 150 milijuna funti (više od 170 milijuna eura). Samo u 2005. godini Roger je zahvaljujući Barclaysu zaradio 75 milijuna funti, iliti gotovo 90 milijuna eura. Kako god bilo, Diana će ostati bogata žena.

Iako se trenutno ne navodi neka treća osoba kao razlog prekida, 37-godišnja bogatašica je, tvrde neki, ovih dana vrlo sretna u zagrljaju anonimnog, mlađahnog muškarca iz Los Angelesa. Posljednjih su nekoliko godina marljivi britanski mediji zapravo redovito izvještavali javnost o mogućim ljubavnicima gospođe Jenkins. Tako je 2003. godine jedan tabloid objavio da se spetljala sa zvijezdom Manchester Uniteda Rijem Ferdinandom s kojim je, prema izjavama očevidaca u jednom londonskom noćnom klubu, bila vrlo bliska:

“Rio nije mogao skinuti ruke s nje. Ona je na sebi imala malu crnu haljinicu koja joj je jedva prekrivala guzu. To mu se jako svidjelo. Nju je zanimao jedino Rio. Ljubio ju je i milovao cijelu noć.” U lipnju 2009., Diana je napustila privatni party održan u pubu Guyja Ritchieja u društvu Justina Timberlakea. I glasine su ponovno krenule. Diana se na njih navodno nakostriješila, tvrdeći da se nakon tuluma vratila kući u krevet suprugu. Četiri mjeseca kasnije party je održan na istome mjestu, no ovoga puta je Diana je Mayfair pub napustila baš u društvu Guy Richieja.

Koji god razlozi raspada ljubavi bili, nesumnjivo je da se par još uvijek duboko poštuje. Roger nikada nije skrivao što mu znači podrška koju ima od supruge, pa čak i njezina pomoć u nekim poslovima.

Nije tajna da je ona odgovorna za činjenicu da je šeik Hamad Al-Thani, premijer Katara, pristao uložiti silan novac, točnije 7,3 milijarde funti, u 300 godina staru banku Barclays kada je bila pred raspadom. Diana je, naime, upoznala njegovu suprugu na ljetovanju i dvije dame su spojile svoje supruge i sredile dobar posao koji je Rogera Jenkisna učinio jednim od najuspješnijih i najbolje plaćenih bankara u Britaniji.

Prodorna i uspješna

U svakom slučaju, Diana Jenkins nikada nije bila tek supruga jednog bogataša.

U London se doselila dok je na ovim prostorima buktio rat, nije znala riječ engleskog, ali je bila odlučna u namjeri da uspije. Išla je u noćnu školu, učila jezik, s vremenom se upisala na sveučilište i pokrenula nekoliko vlastitih poslova. No, činjenica da je u ratu izgubila brata natjerala ju je da postane glasnogovornik svoje rodne grude u svijetu.

“Strah se obistinio na najgori mogući način: moj mlađi brat Irnis u 21. godini izgubio je život u borbi za slobodu BiH. Nakon gubitka jedinog brata i boli koju i danas osjećam zbog njegove smrti ponovni početak u Londonu nije bio velik problem. Moj je brat poginuo za BiH, a ja evo živim za BiH. Prije nekoliko godina osnovala sam humanitarnu zakladu u znak sjećanja na njega... Svoju ljubav prema domovini prenijela sam i na svoju djecu, koja se raduju svakom posjetu Sarajevu”, rekla je prije nešto manje od godinu dana u intervjuu za Globus.

Ljubav prema BiH nedavno se ocrtala i kroz njezin potez kad je prošle godine u Londonu, na zahtjev Srbije, uhićen član ratnog Predsjedništva BiH Ejup Ganić. Tada je položila jamčevinu od 200 tisuća funti.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU NEDJELJNOG JUTARNJEG

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:46