DIETMAR MOSER

AUSTRIJSKI DOKTOR OBOŽAVA HRVATSKU 'Dolazim tu i ljetujem već 33 godine, uvijek na istom mjestu, jedne ratne godine bio sam jedini gost...'

 
 Boris Kovacev / CROPIX

Doktor Dietmar Moser iz Austrije je čovjek koji uživa u rutini. Već pune 33 godine, koliko ima brod na vezu u Hramini, sjedi na istome mjestu u restoranu Butina.

Svi u marini znaju da je zadnji stol na terasi s desne strane njegov stol.

- Vidite, ovdje imam sve. Pogled na more, brod mi je zavezan odmah uz restoran, kada okrenem glavu vidim grad, a kad padne noć, doživljaj dodatno krase zvijezde na nebu - kaže dr. Moser.

Nekad sjedi sam, ponekad sa suprugom Doris, a ovaj tjedan su mu došle kćeri i brat tako da se stol u kutu terase samo proširi prema potrebi.

Čak i dok je bio rat u Hrvatskoj, dr. Moser je sa svojom obitelji sjedio na istome mjestu. Jedne ratne godine bili su jedini gosti u marini, a kuhar je s guštom otvorio restoran i kuhao samo za njih.

Nije to jedina rutina dr. Mosera. On nikad ne naručuje hranu. Svoj svakodnevni jelovnik u potpunosti prepušta kuharu i voditelju restorana.

- Kada sjednem za svoj stol, ne znam što ću taj dan jesti. Tako mi je svaki obrok novo iznenađenje. Obožavam hrvatsku kuhinju, pogotovo morsku, pa uživam u svakom jelu - ističe dr. Moser.

Murter, 200717.
Marina Hramina na otoku Murter.
Na fotografiji: Austrijanci Ditmar i Doris Mozer u drustvu svoje obitelji, fotografirani na svom brodu.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:49