BRODSKI DNEVNIK

Bećarska pizza i karpačo od tune s kaparima, posut jestivim zlatnim listićima

Na kraju dana Siniša i Igor vode nas u konobu Barba. Da pokažu kako se u Ižu, uz tradicionalnu njeguje i modernistička kuhinja
Otok Veli Iž
 Zeljko Hajdinjak/Cropix
Na kraju dana Siniša i Igor vode nas u konobu Barba. Da pokažu kako se u Ižu, uz tradicionalnu njeguje i modernistička kuhinja

Olive Island, kasno je popodne, moramo dalje. „Kud ćete na ovaj vjetar i more, ostanite prenoćiti, pa lijepo ujutro, ovo će preko noći pasti“ – mudro zbori šef marine i naš prijatelj Toni Antišin… Ne, ne, prema „voznom redu“ večeras moramo biti u Velom Ižu – insistiram ja dosljedan vječnoj utrci s rokovima.

Dok Željko odlazi na recepciju vratiti magnetne kartice za kretanje po marini, zovem Sinišu Kulišića, glavnog čovjeka za marinu Veli Iž. „Ne, ne dolazite ni slučajno, marina je prepuna, nemam vas gdje vezati“ – šokira me odmah gazda marine. „Nema veze, ostat ćemo negdje u blizini na sidru“. „Ma šta vam je, vrijeme je grubo, dođite sutra, ali prije nazovite!“

Protiv toga se ne može ništa. Zovem Željka – nemoj vraćati kartice. Vratil sam i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 07:44