BRODSKI DNEVNIK

Bricina butiga, Bricino vino, Bricin brudet od inćuna i slika s Oliverom

Gledam na pultu boce starih pića. Pa se prisjećamo davnih vremena kada su hit bili ajerkonjak, kruškovac, apricot
Gledam na pultu boce starih pića. Pa se prisjećamo davnih vremena kada su hit bili ajerkonjak, kruškovac, apricot

Sjedimo u kokpitu, vruć je dan, hladimo se bevandom. Kad eto, pred brodom čovjek mojih godina, hitrih pokreta, živahnih očiju, njegovanih brčići, pita za Mateu. Znam ga sa slika: Boris Gugić Brico. "Vani je, dođite na bevandu" "Kakvo vam je to vino", sumnjičavo otpija Brico. Domaći pošip, donio Livio. Zna Brico dobro Livija, zna i što je dobro vino. "Ma dajte to ća, sad ću vam ja donit…".

I odjuri. Eto ga isto tako brzo natrag s kanistrom od desetak litara. "Ajmo to pretočit". Uzimamo prazne boce vode od litru i pol i pretačemo na krmi nad morem, curi vino u more, okupljaju se cipli, smijemo se - eto vidiš da je vino dobro.

Sjedimo i pijemo novu bevandu, pitam ga za Zorana Gugića, staroga novinara s kojim sam radio davno u Vjesniku. Zoran je bio osebujan novinar starog...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 02:34