ACI MARINA POMER

Brodski dnevnik Nautičke patrole: ‘Da ste se za deset minuta, s osobnom, nacrtali u mom uredu!‘

Vrijednu je Petru u anketiranju nautičara u Pomeru spriječio agresivani "vlasnik" jednog čartera. Nezabilježeno u pet godina Patrole
 Marijana Banko/Cropix

Na vezu smo u ACI marini Pomer. Rado dolazimo u ovu ugodnu i prijateljsku marinu. Jednako kao i brojni nautičari koji ovdje odavno vežu svoje brodove. Upravo zato je marina Pomer jedina u ACI lancu pretvorena iz sezonske u cjelogodišnju.

Oko nas na gatu vreva, gužva. Vikend je, smjena je čarter-gostiju. Naše zadovoljstvo je dvostruko. Nautički čarter-turizam cvate i obećava dobru sezonu, a mi ćemo skupiti veći broj ispunjenih anketnih upitnika. Stoga se naša vrijedna Petra odmah baca na posao.

Ali evo je odmah natrag. Gotovo trčeći. Na rubu je suza. Jedan ju je čovjek izbacio s broda. Gost?! Ne, neki čovjek s gata. Dok je anketirala skupinu gostiju iz Slovačke na jednom od čarter-brodova, odjednom je netko zagalamio s gata: "Tko vam je dopustio da uđete na brod?" "Ova tu gospoda", rekla je Petra. Počeo je vikati da istog časa napusti brod, a gostima je naredio da ništa ne ispunjavaju. Petra je objasnila o kakvom je anketiranju riječ, ali on je nastavio ljutito vikati da nemam pravo biti na "njegovu brodu". Kad je rekla da je šef malo dalje na brodu Nautičke patrole, odjurio je u tom smjeru. Slovaci su Petru zvali da se vrati na brod, ali nije željela izazvati novu provalu bijesa "vlasnika broda". Samo je pokupila tri već ispunjena upitnika. U to se vratio galamdžija (nije se pojavio ispred našeg broda) i jednako agresivno joj naredio: "Da ste se za deset minuta sa svojim šefom, osobnom iskaznicom i tim papirima nacrtali u mom uredu!"

Budući da se agresivac nije pojavio kraj našeg broda, Krišto, Filip i ja otišli smo do mjesta događaja. Na unajmljenom brodu zatekli smo zbunjene Slovake. Zaželjeli smo im ugodan boravak na našem moru. Pokraj njih bračni par iz Slovenije svjedočio je događaju: "Imate našu punu podršku. Znam o čemu je riječ, ja sam jedan od direktora u ljubljanskom Delu".

Sjedimo u kokpitu, Petra piše izvještaj dok je sve još svježe. Razmišljam i sam šokiran takvim ponašanjem. Nezabilježenim u naših pet godina Patrole. Čovjek je valjda pukao zbog velikog posla, zbog ove vrućine. Mislili smo kad dođe k sebi, doći će se ispričati. Nije.

A nama ne pada na pamet da se "nacrtamo" u njegovu uredu. Imamo pametnijeg i ljepšeg posla. Danas je posljednji radni dan Grozdane Vitez, šefice recepcije, koja je uvelike pridonijela da ACI marina Pomer bude na glasu po gostoprimstvu i ljubaznosti osoblja. Popularna Goga od sutra je u mirovini. Osim toga, danas joj je rođendan. Pripremili smo dar. Majicu Nautičke patrole i bocu vina. Idemo u goste, na njezino još samo danas radno mjesto, na recepciju ACI marine Pomer.

image
Nautička patrola, sponozrska pasica
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:18