PIŠE MLADEN GEROVAC

Brodski dnevnik Nautičke patrole: Proradila je brodska kuhinja, prvo jelo - Enchilada a la patrola

Dok smo u kokpitu dijelili blago koje smo skupili u tri dana terena, Martina je uskočila i pitala: "Je li netko gladan?". Naravno!
Martina Hrupić i Petra Orešković
 Tomislav Kristo/Cropix
Dok smo u kokpitu dijelili blago koje smo skupili u tri dana terena, Martina je uskočila i pitala: "Je li netko gladan?". Naravno!

Već smo četvrti dan na vezu u ovoj najsjevernijoj ACI-jevoj marini, najvećoj i prema broju vezova, i prema dužini riva i gatova.

Prvi smo dan opremali brod, a evo sada sjedimo u kokpitu i poput gusarske družine dijelimo blago koje smo skupili u tri dana rada "na terenu". Petra broji ispunjene upitnike, Martina iznosi svoj pivski hedonizam iz San Servola te storiju o najboljim i najvećim istarskim dagnjama koje mirno rastu u Savudrijskoj vali, pod policijskom paskom dviju država. Filip nudi stado istarskih boškarina s farme u blizini, a tu su i novosti iz OPG-a Enija Zubina, čovjeka koji je dobio vrhunsko svjetsko zlato za svoje eko-maslinovo ulje, ali su mu ipak najdraža ona domaća priznanja, kojima je nadmašio sve Istrijane, ali i Dalmatince.

Dok tako slažemo trofeje, Martina...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 12:50