AKTIVNI DOMOR

Kopno može biti izazov baš kao i more: Šest biciklističkih staza od mora do kapelskih visova

Staze su složene po težini - od rekreativne vožnje biciklom uz more i kroz zelenilo zaleđa, do pravog natjecateljskog treninga
Novi Vinodolski
 TZ Novi Vinodolski

I za Marinu Mitan vrijedi ono: puhala bura ili ne, u Novom Vinodolskom kopno za nautičare može biti jednak izazov kao i more. Osim pješačkih i planinarskih staza kojima su premrežene brda, doline i šume zaobalja crikveničko-vinodolske rivijere, tu je i šest obilježenih biciklističkih staza.

Složene su po težini - od rekreativne vožnje biciklom uz more i kroz zelenilo zaleđa, do pravog natjecateljskog treninga brdovitim zaleđem. Svaka staza nosi svoj naziv i mapirana je posebnom bojom.

Plava staza je najlakša i namijenjena je rekreativcima, dugačka je 38 km s najvišom točkom na 250 m. Zelena staza je najteža, naziv joj je i Sportska staza, dugačka je 74 km, a penje se do 912 metara nadmorske visine. Smeđa staza ili Kružna također je kondicijski izazov, dužine je 50 km, a najviša točka uspona je 925 m. Karminska staza ili Staza ljiljana dugačka je 44 km i omogućava fantastičan pogled s kapelskih visova na Kvarner sve do Istre i prolazi uz stanište strogo zaštićenog kranjskog ljiljana. Tu su još i Ljubičasta staza ili Staza viola, dužine 56 km, te Žuta staza, odnosno Staza vidika, dugačka 48 km.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:25