NAUTIČKA PATROLA

NAJRAZVIKANIJA HRVATSKA MARINA KOJA NUDI BAŠ SVE Od frizeraja, plaže i kafića pod morem do striptiza i opuštajućih masaža u cabaret klubu

 
 Milan Šabić / CROPIX

Jure Mula, direktor marine Frapa, čovjek je njegovana stila odijevanja i izgleda koji živi s marinom, za marinu i za svoj posao. Za marinu koja pršti kreativnošću i luksuzom. Marina Frapa u Rogoznici grad je za sebe koji gostima nudi sve potrebno kako bi cijeli odmor proveli u marini.

- Kad smo planirali i gradili marinu, htjeli smo stvoriti mjesto gdje jedan gost može provesti mjesec dana bez isplovljavanja, a da u isto vrijeme ima sve potrebno i da mu niti jedan dan ne bude dosadno - kaže Mula.

Kad kaže sve, onda stvarno misli sve. Počnimo od ukrcaja, gdje goste osim mornara dočekuju hostese koje preuzimaju njihove papire za registraciju broda. Nadalje, tu su čak tri restorana, od kojih svaki nudi drukčiju ponudu, od morskih delicija do bosanskih ćevapa i japanskog sushija. Marina ima sve - i frizeraj i plažu, disco, butik s odjećom, teniske terene, trgovinu... Pa čak i noćni cabaret gentlemen’s club.

Milan Šabić / CROPIX
Jure Mula

Megajahte

- U Frapi se svaki dan nešto događa, a kad nam dođu gosti s chartera, oni ne ostanu jedan dan, nego dva ili tri, jer u jednom danu ne mogu isprobati sve sadržaje marine - kaže Mula.

Maštovitim sadržajem sebi su visoko postavili ljestvicu sadržaja i kvalitete usluge koju nastoje podići svake godine. A sve je počelo 1997. godine s recepcijom koja je bila u kontejneru i s gatovima koji su bili povezani prašnjavim poljskim putovima. Danas je to jedno sasvim drukčije mjesto, čiju rivu krase statue zlatnih lavova koji su ujedno zaštitni znak marine.

Marina se proteže na 10 gatova sa 462 opremljena veza, s time da su dijelovi za stalne goste i dio za čarteraše i prolazne goste sasvim odvojeni. Tranzitni gosti smješteni su na ulazu u marinu na dugačkom gatu koji na sebe veže megajahte duže od 30 metara, kao i 70-ak brodova kojima operiraju četiri charter tvrtke. Drugi dio marine, onaj sa stalnim gostima, smješten je s druge strane maloga mosta, a krasi ga jedan mirniji svijet okružen prirodom. Na ulazu su vrata s natpisom “Crew only”, koja jamče privatnost.

Striptiz i masaže

Frapa na taj način postaje spoj dvaju svjetova. Za direktora Mulu, oni su svi gosti kojima treba ponuditi sadržaj koji će ih zadovoljiti i ponukati da ovdje ostanu na vezu, odnosno da se i sljedeće godine vrate u Frapu.

- Od nas se puno očekuje, jednim dijelom sami smo ‘krivi’ za to, ali to nas upravo gura da svake godine budemo bolji - kaže Mula.

I zato se ovdje svake godine može vidjeti neki novi sadržaj. Primjerice, ove su godine u beach baru na bazenu unajmili internacionalni bend koji izvodi moderne hitove za ples. Prošle godine otvorili su klub Cristal, gentlemen’s club u kojemu atraktivne dame izvode striptiz i pružaju opuštajuće masaže.

Tu je i Zmajeva špilja, atraktivni kafić pod morem u kojemu se piće ispija uz društvo riba koje dolaze do prozora gdje sjede gosti. Tu je i Captain’s club, prostor za kapetane i skipere megajahti koji je namijenjen za druženje i opuštanje u ekskluzivnom ambijentu, uz panoramski pogled s tornja marine.

Milan Šabić / CROPIX

Novo je bolje

Marina ima i kongresni centar, gdje se organiziraju razni veći skupovi, kao i proglašenje pobjednika velikih regata. U marini se posebna pozornost posvećuje jedrenju. Marina je sponzor ženske regatne posade. Tu se održava godišnja regata Frapa Business Cup, gdje se natječu neke od najjačih tvrtki u svijetu koje samo za taj događaj unajme jedriličarske olimpijce da bi pokazale svoj utjecaj. Sljedeće godine na popis manifestacija dodat će još jednu regata. Ovo nije marina u kojoj je jedini sadržaj jedrenje ili plivanje između gatova, ovo je marina koja je odlučila živjeti pod motom: “Novo je uvijek bolje”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:05