BRODSKI DNEVNIK

Naš najvjerniji čitatelj, mornar ACI-ja Nikola Jakas na brod nam dovodi u goste - Ninu Badrić

Nina je tu s prijateljima na odmoru. “Slikaj nas, veli Nikola”. Potom se s Ninom oduševljeno slikaju i Mirela i Kuki
Nikola Jakas i Nina Badrić

Sjedim na svojem radnom mjestu za laptopom. Posada je gore na palubi za ručkom. Odjednom, začujem muški glas: “Ja sam ručao kornjaču, što ću piti?!”. Pogledam gore, nitko ne trza. Jedu rižot i prave se da ga ne vide. Glas ponovi: “Ja sam ručao kornjaču, što ću piti?!”. Moji još dublje zabiju nos u tanjur. Ponovno bacim pogled s laptopa: na krmi stoji čovjek. Cijelo mu je lice u sjeni šešira kakav nose mornari marine. Mislim si - pa dajte čovjeku da nešto popije... U to čujemo ponovno: “Ja sam ručao kornjaču, što ću piti?!”. Moji su već u panici: “Gero! Dođi gore!”.

Već sa stepenica vidim: pa to je Nikola Jakas, mornar koji nas ovdje vjerno dočekuje svake godine. Ali kakve ima veze kornjača i piće? Pitam ga zbunjeno: “Bevanda, gemišt?”. “Ma, ne. Neću ništa popiti. Pa zar se ne sjećate?”. Sad sam i ja potpuno smeten. Panično prekopam sjećanja: Vrboska, Nikola, krokodil, ne, kornjača... Ne pomaže.

Uskoro eto Nikole s Jutarnjim pod miškom. I to onim iz prošle godine. Glasno čita iz Brodskog dnevnika: “Niko Jakas vrlo je informiran... Sve zna i o svakom gostu marine, o svemu što se događa u Vrboskoj i okolici. Puhijada je u Dolu. Niko veli da ne jede puhove. Kornjače da, ali puha ne. Nećemo ni mi u Dol. Simpatični su nam ti mali debeljuškasti glodavci... Malo smo licemjerni jer nemamo isti odnos prema janjcu i odojku...

Naša Mirela usklikne: “Ovo je predobro!”. I odmah uzima zadatak da Nikolu novinarski presluša o njegovu životu.

Nikola već 35 godina radi u ACI marini Vrboska. Rodom je tu blizu, iz Zavale. Završio je višu pomorsku u Splitu. Govori tri jezika - njemački, engleski i talijanski... Da voli to što radi, prepoznali su svi, pa je 2008. godine osvojio nagradu “Čovjek, ključ uspjeha u turizmu”. Stalni gosti odmah ga prepoznaju.

Tako nam dovodi na brod i Ninu Badrić. Nina je tu s prijateljima na odmoru. “Slikaj nas, veli Nikola”. Potom se s Ninom oduševljeno slikaju i Mirela i Kuki. Nina je jedna od naših najtrofejnijih glazbenica i najpopularnijih pop pjevačica. Osvojila je nekoliko Porina. Razgovaramo o vremenima poštenijeg odnosa medija i estrade.

Evo nam ponovno Nikole na brod: “Vidio sam da pijete nekakvu graševinu pa sam vam donio našu Bogdanjušu”. Daruje nam i vinske čaše, jer je vidio da koristimo one velike za vodu, od debelog stakla. Znamo, kad odemo, bit će kao i dosad. Nikola zna kupiti i po nekoliko primjeraka Jutarnjeg lista kad izađe prilog o ACI marini Vrboska. Samo da bi mještanima pokazao što piše u Brodskom dnevniku...

Našem najvjernijem čitatelju i pratitelju darujemo majicu Nautičke patrole...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:33