NAUTIČKA PATROLA

Njemačka jedriličarska obitelj seli se iz Nizozemske u Hrvatsku

 Boris Kovačev / CROPIX

Njemačka obitelj Muler-Kauschka u pravom je smislu jedriličarska obitelj. Otac Wolfram plovi već 45 godina, majka Renate 22, 11-godišnja kći Constatine je na brodu otkad se rodila dok je sin Malu svoje prve korake na palubi napravio prije 7 godina.

Jedini novi član posade s manje od godinu dana iskustva je pas Pixi koji ima samo par tjedana jedriličarskog iskustva.

- Prvi put sam plovio s osam godina u Francuskoj u izviđačkom kampu. Otac mi je imao brod, a kako smo živjeli blizu Rajne, često sam jedrio po rijeci - kaže Wolfram.

U životu je tražio suputnicu koja će dijeliti njegovu strast prema jedrenju, a pronašao ju je u Renati. Ona također ima položen skiperski ispit, a voli more jednako kao i njen suprug.

- Dosad nam je brod uvijek bio na vezu u Nizozemskoj, ali smo odlučili prije dvije godine isprobati neko novo okruženje pa smo došli u Hrvatsku - kaže Renate.

Morske gene dobila su i njihova djeca. Constantine i Malu se od malih nogu snalaze na brodu, a oboje priznaju kako svoje ljeto ne bi htjeli provesti nikako drugačije. Jadranom sada plove u C - Yacht Compromisu koji su kupili prije tri godine. Kažu da im se Hrvatska jako svidjela te da će sljedećih nekoliko godina godišnji odmor provoditi ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:55