BRODSKI DNEVNIK

Odličan tandem Kuki i Tom, Huckleberry Finn i brodska buzara od dagnji po 200 kuna

Čim se Kuki oduševi s nekom temom pretoči je u sjajan tekst. Tom i Kuki zapravo su odličan tandem
 Tom Dubravec/Cropix

Filipa iskrcavamo na šibensku rivu. Nježno, kao dragocjen teret. Tu će ga skupiti naša kolegica iz Cropixa Nikolina Vuković Stipaničev. Odvest će ga na snimanje noge u šibensku bolnicu pa ga zatim vratiti na brod u ACI marini Skradin. Jedva čekamo da se Filip vrati. Dijagnoza: sutra na punkciju otekline. Inače, sve će to brzo proći.

Odlično: Filipe, preuzmi brigu oko prikaza aktualnog turističkog ljeta u Skradinu. S direktorom marine Slavenom Bogutom i vođom posade Antom Bačićem obilazim marinu. Sada je cesta s druge strane marine pod asfaltom. Nema više prašine ni na automobilima ni na brodovima, a pristupnom rampom uveden je red i na parkingu.

Kukec, Milan i Tom vraćaju se s apiinhalacije kod Dode Pčelice. Tom je neuništiv. Ustaje prvi oko 7, oblači ronilačko odijelo i vraća se oko 10 s ulovom: orade, cipli, arbun, kirnja... Zatim je na redu snimanje teme za patrolu, s koje se Kukec obično vraća satrven. Jer Tom neumorno traži najbolje kadrove - i foto i video... Tom potom pali roštilj i postaje veliki mag ribe na gradele. Uz nužnu Kukecovu asistenciju: Kuki, daj ulje, Kuki, gdje je sol... Kuki, donesi, Kuki, odnesi... Plus toga Tom neprestano pita - što ćemo sada raditi... Ili sipa prijedloge za nove teme...

Ali uvijek jednim okom vreba ciljeve: u akciji na brodu, u brzom glisiranju, u tangama, kratkim haljinicama, u zanimljivim badićima... Kuki to zdušno pozdravlja jer se ne traži nikakva njegova prateća akcija.

Da se ne bi pomislilo da Kuki ništa ne radi i da samo opslužuje Toma. Ni govora. I on je stalno u stvaralačkom nemiru. Upravo je Kuki otkrio ovdje u Skradinu lorda s megajahtom i sve o njemu. A Tom je lorda “skinuo s telcem” i snimio mornare u šetnji s dvije lordove pudlice - mezimice. Čim se Kuki oduševi s nekom temom pretoči je u sjajan tekst. Tom i Kuki zapravo su odličan tandem.

Vraćamo se Krkom u Jadran. Poželjeli smo buzaru od dagnji. Ali na uzgajalištima nigdje nikoga, ni slijeva ni zdesna, Valjda zbog popodnevne pripeka, odnosno pižolota. To je ono kada u Dalmaciji poslije ručka “ubiješ oko”. Tek pri kraju kanala vidimo pokret na maloj splavi s naherenim, sklepanim i pokrpanim kućerkom. Pojavljuje se lik kao Huckleberry Finn. Teško je reći živi li tu ili mu je kućerak samo office. Prilazi prljavom i derutnom barkom, s dva psa. Pruža nam vreću sa 10 kg pidoča. Koliko? Pa znate - 200 kuna! Pa šta nije bilo 12 kuna kila? Ma to vam je bilo još 1995. kaže Hak gotovo uvrijeđeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:29