SAN SERVOLO IZ BUJA

Pivsko carstvo i resort u kojem se možete kupati u 500 litara piva: ‘Ovo je totalni hedonizam‘

‘Imali smo ideju o pivnici u sklopu proizvodnje piva. Onda je nastala vila Romantica s prvih pet soba...‘
Simon Grbac pokraj kupke od pive
 Tomislav Kristo/Cropix

Tu se pivo proizvodi, tu se pivo pije, tu se u pivu kupa - govori nam Simon Grbac dok stojimo usred "pivskog carstva" u istarskim Bujama začetog na če tiri sastojka - ječmeni slad, voda, hmelj i kvasac - i ideji o izvornom, potpuno prirodnom pivu.

image
Simon Grbac u Bujama je otvorio pravi hedonistički resort u kojem se sve vrti oko vrhunskog piva. Pivo San Servolo dolazi u sedam varijanti. Tu su svijetlo i crveno, tamno, ipa i apa te gold. Posljednje je u nizu, njihovo najnovije pivo, pšenično
Tomislav Kristo/Cropix

Riječ je, pogodit će ljubitelji piva, o San Servolu, a kako i ne bi. Proizvodnja tog piva, od prvotne dvije vrste i 10 tisuća litara mjesečno, narasla je na čak sedam različitih okusa i pola milijuna litara.

image
Proizvodnja craft piva San Servolo
Tomislav Kristo/Cropix

No, dok je ona "osvajala" Hrvatsku, na lokaciji njezina nastajanja rađala se definicija termina koji Grbac upotrebljava kad pokušava opisati današnji, 20 tisuća četvornih metara velik San Servolo resort - "totalni hedonizam".

image
Bazen hotela San Servolo
Tomislav Kristo/Cropix

Definiciju su početkom lipnja ove godine dodatno proširili otvorenjem San Servolo wellness campa s pet zvjezdica u koji je uloženo 15 milijuna kuna, no na njoj se radi već godinama.

image
Prošlog mjeseca otvorili su i 16 mobilnih kućica i 24 kamp-parcele San Servolo Wellness Campinga te pizzeriju
Tomislav Kristo/Cropix

Vila Romantica

"Imali smo ideju o pivnici u sklopu proizvodnje piva, a onda je nastala vila Romantica s prvih pet soba. Vidjeli smo da ljudi to prihvaćaju pa smo išli dalje", sjeća se.

image
Bazen hotela San Servolo
Tomislav Kristo/Cropix

Uslijedila je 2017. vila San Servolo sa 14 soba, wellnessom, fitnessom, bazenom te kupanjem u pivu, a zatim su sve navedeno, uključujući Steakhouse iznad proizvodnog pogona, ujedinili u turističko naselje San Servolo Resort & Beer Spa. Prošlog mjeseca otvorili su i 16 mobilnih kućica i 24 kamp-parcele San Servolo Wellness Campinga. Nit vodilja? Cjelogodišnji turizam.

image
Vanjski jacuzzi i ležaljke hotela San Servolo
Tomislav Kristo/Cropix

U sklopu Wellness Campinga, u kojem se nalaze i kamping parcele s jacuzzijima, niknuo je i još jedan veći objekt s novim wellnessom te dva bazena od kojih je jedan vanjski, grijani.

image
Bazen hotela San Servolo.
Tomislav Kristo/Cropix

Na drugom katu objekta otvorena je i pizzeria San Servolo. I ona ima svoju priču. Za razliku od Steakhousea, gdje je naglasak na odležanu mesu, u pizzeriji nude izvornu napuljsku pizzu.

image
Restoran iznad bazena hotela San Servolo
Tomislav Kristo/Cropix

Gosti su obitelj

"Filozofija je da su gosti koji dođu za stol familija, prijatelji koji sve dijele, da se donesu delicije i da se kuša, a da se onda ide na pizze, od klasičnih do gurmanskih", kaže Simon, a onda se dotiče pivske kupelji.

image
Simon Grbac pokraj kupke od pive
Tomislav Kristo/Cropix

Ideje se sjetio on sam, u želji da spoji wellness i pivo, a kupka je zaživjela 2017. S vremenom je postala, tvrdi, traženi proizvod, što nije čudno s obzirom na to da se radi o raritetu - kupanju u pivu, u kadi zapremnine 500 litara, dok vam je na dohvat točionik iz kojeg teče pivo San Servolo po vašem izboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 14:15