RESTORAN BARBAT

Prvi gradonačelnik Raba raskrstio s politikom pa ‘99. krenuo u restoranski biznis: ‘Slušajte sada ovu priču...‘

Davor Andrić u svom restoranU Barbat vrhunsku lokalnu hranu spaja s muzejskim iskustvom
Davor i Danka Andrić
 Željko Hajdinjak/Cropix
Davor Andrić u svom restoranU Barbat vrhunsku lokalnu hranu spaja s muzejskim iskustvom

Bio je, kaže nam odmah, prije puno godina u politici - i nije mu problem puno govoriti. To je dobra stvar za zainteresiranog novinara. Govor, razumije se, a ne politika.

Davor Andrić, vlasnik restorana i hotela Barbat na otoku Rabu - nekadašnji prvi gradonačelnik Raba od hrvatske samostalnosti naovamo - prvo se hvali jednim tradicionalnim jelom za koje tvrdi da se ne može pojesti nigdje, osim u njegovu restoranu.

- To je mesno jelo, na koje smo izrazito ponosni, a riječ je o janjetini koja se priprema na medu od kadulje. Taj recept zove se štufat i izvorno dolazi s Barbata. Janjetina se na taj način pripremala za Božić i Novu godinu, a u prošlosti su je bogatije obitelji pripremale i za vjenčanje svoje djece - počinje priču Andrić, pa sa zanosom nastavlja o samoj recepturi:...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2025 03:32