Podne je u Sutomišnici na Ugljanu odzvonilo, a sunce zapeklo svom snagom, kao da mu je zadnji put. Pobjegli smo od njega, gladni i nestrpljivih nepca, u hlad restorana Olive Island Marine.
Kod njih je uvijek nešto posebno u ponudi, najavili su nam još tog jutra, a zatim su na stol stigle dvije ogromne glinene posude s poklopcima. “Pazite, jako je vruće”, odzvanjala su upozorenja, no teško je čekati, pogotovo kad te sučele s teškim gastronomskim izborom: u jednoj posudi hobotnica, u drugoj janjetina, oboje “mekano k’o duša”.
Upravo se u te dvije glinene posude nalazi ono za čim tragamo: savršen spoj plavog i zelenog, odnosno hrvatskog mora kao raja za nautičare i autohtonog, domaćeg proizvoda, namirnice ubrane ili pripremljene s ljubavlju.
Restoran je nerijetko duša m...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....