ACI SUPETARSKA DRAGA

Slovenski bračni par Plevnik zaljubljen u Rab: ‘Bili smo na Havajima, ali ovdje je bolje!‘

U marinu u Supetarskoj Dragi dolaze posljednjih 20 godina: ‘može li biti išta bolje od doručka na brodu i još ste prvi red do mora‘
Marijana i Vili Plevnik na brodu koji su sami napravili 1999. godine
 Srdjan Vrancic/Cropix

- Jesi žejen? Ne pitam jesi oženjen nego žedan. Morate malo slovenskog naučiti sada kad pričate s nama - govori nam nasmijani Vili dok pokraj njega sjedi supruga Marijana.

Simpatičan par Plevnik iz Slovenije, iz Podčetrtka, susreli smo u ACI-jevoj marini u Supetarskoj Dragi prilikom anketiranja.

- Danas smo preuzeli smjenu. Naš je sin s unucima otišao ujutro, a sad ćemo mi malo guštati - priča nam Vili. Kažu nam da znaju za Nautičku patrolu. Kolege su, pričaju, prošle godine bili vezani pokraj njih na gatu.

Sjećaju se, dodaju, onoga sa sijedom mornarskom bradom. To je naš kapetan Mladen Gerovac, govorimo im. Dobro su ga upamtili, kao i nevere te večeri.

- Tada je baš junački puhalo. Zajedno smo se svi ljuljali - prisjeća se Marijana. Ovaj par već 39 godina dolazi na Rab. Toliko su dugo u braku. Kako su puno kampirali, put ih je nanio na Rajsku plažu u Loparu i istog su se trena zaljubili u Rab.

U marinu u Supetarskoj Dragi dolaze posljednjih 20 godina.

- Šetali smo tuda i vidjeli kako ljudi doručkuju na brodu uz lijep pogled. To nam se jako svidjelo i pomislili smo može li biti išta bolje od doručka na brodu i još ste prvi red do mora - govori Marijana.

Tako su 1999. godine odlučili sami napraviti desetmetarski brod kojim su prvi put uplovili u ovu marinu.

- Budući da imamo brod, prijatelji nas često pitaju jesmo li išli do Hvara, Visa, Lastova, a mi im odgovaramo da nismo jer nam je ovdje prelijepo - priča Marijana. - Tu nedaleko je otok Maman koji mi zovemo Havaji. Bili smo na Havajima, ali ovdje je bolje - pričaju sa smiješkom.

- Često idemo i na Grgur, a naši unuci strašno vole ići na Rajsku plažu - dodaju.

Tu su, kažu, za svake blagdane, na Valentinovo, kada se slave rođendani i neke važne obljetnice. Jedva su čekali da se situacija s koronom smiri pa da ponovno dođu na svoj brod.

Opširnije od ACi marini Supetarska Draga možete pročitati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 08:57