OPG ŽABICA

Štefica i Petar Žabica: ‘Priznajemo samo ekološki uzgoj. Zašto trovati i sebe i drugoga?‘

Gosti mogu kušati domaće vino, likere različitih vrsta, rum od naranče, motar, kapare, arancine, mendule...
Petar i Štefica Žabica
 Božidar Vukičević/Cropix
Gosti mogu kušati domaće vino, likere različitih vrsta, rum od naranče, motar, kapare, arancine, mendule...

Kada se u Vela Luci za nekog kaže da je „godabil“, to znači da je ta osoba izuzetno ugodna, da je „gušt“ biti u njezinom društvu. Tako nas je opisala gospođa Štefica Žabica koja sa suprugom Petrom vodi OPG Žabica. Naš dojam pri dolasku u njihovu konobu je isti, ako ne i puno jači.

Skriveni kutak ove skromne obitelji nalazi se na samo nekoliko minuta od rive, a činilo se kao da smo naišli na svojevrsnu oazu. Već pri ulasku u dvorište činilo se da se ondje puno lakše diše nego u nedalekom centru Vela Luke.

Gospođa Štefica odmah pred nas stavlja slatke delicije, kaže, na ovakvu vrućinu uvijek dobro dođe malo „cukra“. Arancini, kolač od domaćih jabuka, okruglice od naranče po originalnom receptu, svježe ubrane smokve. To je tek mali dio onoga što Štefica i Petar imaju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2025 17:30