AVANTURA

Veslima do savršenog pogleda: Nepotopivim kajakom dvosjedom oko Trogira

Ne treba vam veslačko iskustvo, a plovila su vrlo upravljiva i stabilna. Napunjena su zrakom pa ih je nemoguće potopiti
Organizator osigurava opremu

Iz Trogira možete krenuti kajakom na zanimljiv izlet koji organizira tvrtka Split Adventures. Radi se o tzv. sit on top kajacima, koji su namijenjeni kratkim izletima, i za njih vam ne treba veslačko iskustvo. To su vrlo upravljiva i stabilna plovila, a i nepotopiva su, jer su napunjena zrakom. Kajaci su dvosjedi, potrebna je tek minimalna fizička snaga, a dob je najmanje 8 godina.

Organizator osigurava opremu koja uključuje: sigurnosni prsluk, kacigu, vodonepropusnu vreću za osobne stvari, masku s disalicom, i prema potrebi, neoprensko odijelo. Sa sobom treba ponijeti opremu za kupanje, ručnik, šešir i kremu za zaštitu od sunca, vodu i suhu odjeću. Izlet započinje od stare mlinice na Pantani.

Najprije se vesla rijekom po trščanim kanalima prema pješčanoj laguni, i dalje morem prema Trogiru. Budući da je Trogir okružen morem, moguće ga je oploviti. Usput se može napraviti pauza na plaži, okupati se i popiti kava. Ručati se može u restoranu u staroj mlinici.

Dužina ture je šest kilometara, a traje dva i pol do tri sata. Izlet započinje između 9 i 10 sati. Cijena izleta je 250,00 kuna po osobi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:24