Krećemo u izvidničku misiju. Uplovili smo u Palmižanu i valjalo bi nešto pojesti. Gladni smo, more nas je izvaljalo. Neki restorani nude nam sasvim uobičajena jela po smiješnim, napuhanim cijenama. Mornar Dušan gleda našu muku pa kaže, krenite gore, u Bacchus. A tamo pravi gastronomski doživljaj. Janjetina i hobotnica ispod peke, jela kiz krušne peči. Simpatični konobar pita nas koje ćemo vino popiti uz jelo.
Dok naručujemo, doznajemo da je sommelier koji ima i vlastite vinograde u Kamniku, u dijelu Skopja u Makedoniji, ali i da ima nevjerojatno međunarodno iskustvo. Radio je u cijelom svijetu, od Rusije do Dubaija, ali u Hrvatskoj mu se najviše sviđa i tu je najsretniji.
- Rekao sam da bih potpisao i ugovor na deset godina kad bi mi ga ponudili – govori nam Igor Najdo...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....