IGOR BRZI

‘Završio sam pravo, radio od Rusije do Dubaija i Kine, ali najsretniji sam u Hrvatskoj - na šanku‘

Na Palmižani, u obiteljskom restoranu Bacchus, upoznali smo Igora Najdovskog, sommeliera iz Makedonije čije je životna priča fascinantna
Igor Najdovski
 Tomislav Kristo/Cropix
Na Palmižani, u obiteljskom restoranu Bacchus, upoznali smo Igora Najdovskog, sommeliera iz Makedonije čije je životna priča fascinantna

Krećemo u izvidničku misiju. Uplovili smo u Palmižanu i valjalo bi nešto pojesti. Gladni smo, more nas je izvaljalo. Neki restorani nude nam sasvim uobičajena jela po smiješnim, napuhanim cijenama. Mornar Dušan gleda našu muku pa kaže, krenite gore, u Bacchus. A tamo pravi gastronomski doživljaj. Janjetina i hobotnica ispod peke, jela kiz krušne peči. Simpatični konobar pita nas koje ćemo vino popiti uz jelo.

Dok naručujemo, doznajemo da je sommelier koji ima i vlastite vinograde u Kamniku, u dijelu Skopja u Makedoniji, ali i da ima nevjerojatno međunarodno iskustvo. Radio je u cijelom svijetu, od Rusije do Dubaija, ali u Hrvatskoj mu se najviše sviđa i tu je najsretniji.

- Rekao sam da bih potpisao i ugovor na deset godina kad bi mi ga ponudili – govori nam Igor Najdo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2025 23:35