LOKALNI IZBORI

'NE IDEMO DELATI, NEGO IDEMO NEŠTO NAPRAVITI!' HNS podržao Rajka Ostojića za gradonačelnika Zagreba

 Davor Pongračić/Cropix

ZAGREB - Predsjednici zagrebačkih gradskih organizacija SDP-a i HNS-a, Davor Bernardić i Dragan Kovačević potpisali danas okvirni sporazum o zajedničkom izlasku dviju stranaka na lokalne izbore u Zagrebu, prema kojemu će HNS podržati SDP-ovog gradonačelničkog kandidata Rajka Ostojića i dobiti mjesto dogradonačelnika.

'MALO SMO SE ZALETJELI U PLANU 21, SITUACIJA NIJE DOBRA!' Ostojić o ekonomskim problemima Hrvatske

Bernardić je napomenuo kako sporazum još trebaju verificirati podružnice dviju stranaka te da su se rukovodili načelom trenutnih mandata i pozitivnih primjera iz prakse na državnoj razini.

Sporazum jamči da će koalicija SDP-a i HNS-a biti prije i postizborna te da se učvršćuje, istaknuo je Bernardić. HNS će podržati i njega kao SDP-ovog kandidata za predsjednika Gradske skupštine, a stranačkim ograncima SDP-a na terenu dana je preporuka o suradnji s HNS-om i HSU-om, dodao je.

Nakon pobjede na lokalnim izborima i sastavljanju skupštinske većine nastavit ćemo uvoditi red u Zagrebu, najavio je Bernardić podsjetivši na učinjeno u proteklom mandatu.

Predsjednik zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević istaknuo je kako u kandidatu za gradonačelnika Rajku Ostojiću dobivaju čovjeka za europski Zagreb koji više ne može funkcionirati na sadašnjim načelima, ne umanjujući zasluge za dobro učinjeno u proteklom razdoblju.

Vrijeme je za novog čovjeka i ekonomsku politiku grada, jer Hrvatska ne može izaći iz sadašnje situacije, ako Zagreb ne bude taj koji će povući cjelokupni gospodarski, znanstveni i drugi svekoliki razvoj, kako bi se mladima omogućilo da ostvare prosperitet, dodao je.

"Želimo promijeniti model, a za to je potreban izbor gradonačelnika s vizijom koji iza sebe ima besprijekornu karijeru i kojemu se vjeruje. Ključno je hoćemo li pustiti da grad i država tonu i stoga je potrebna promjena i izbor čovjeka koji zna i može uz pomoć svih nas. Ne idemo delati, nego idemo nešto napraviti", poručio je Kovačević izrazivši uvjerenost da će suradnja biti uspješna.

'ZBOG BANDIĆA SMO POGAZILI DEMOKRATSKA NAČELA!' Rajko Ostojić priznao grijeh SDP-a

Gradonačelnički kandidat Rajko Ostojić, uvjeren u pobjedu na izborima najavio je kako očekuju da će njihova koalicija u Gradskoj skupštini ostvariti većinu odnosno 26 mandata.

Za 100 milijardi kuna u proteklih 12 godina, koliko je iznosio gradski proračun, moglo se napraviti 200.00 stanova od 60 metara četvornih, puno više dječjih vrtića za djecu s posebnim potrebama, osnovnih škola kako bi radile u jednoj smjeni, domova za starije i nemoćne te poboljšati kvalitetu života građana, rekao je Ostojić.

"To se više neće ponoviti, jer ćemo inzistirati na zdravim financijama i sprječavanju gubitka novca i pokrenuti Zagreb", naglasio je Ostojić najavivši pokretanje poduzetničkih inkubatora s besplatnim komunalijama, infrastrukturom i mentorstvom kako bi mladi ljudi mogli osmisliti svoje ideje i započeti start up kompanije. Najavio je da će im se uskoro pridružiti HSU i još dvije stranke kako bi pokrenuli Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 16:00