SAMO UZ NEDJELJNI>>NA KIOSCIMA 13.5.

Novi broj SVIJETA: Spektakularna Judita Franković u svom nikad izazovnijem i SEKSEPILNIJEM izdanju

Iznimno bogat broj najvećeg vodiča za pristupačan luksuz, lagodan život i najvažnije protagoniste društvene scene

Fotografija Judite Franković, glavne zvijezde novog broja Svijeta , ne bi se posramio ni jedan svjetski magazin - kaže glavna urednica Svijeta Vanja Došen.

- Dugo smo ih pripremali i jako smo ponosni na ovaj intimni pogled u svijet poznate glumice. Došen je ovih dana iznimno zauzeta: priprema 11. broj najprodavanijeg lifestyle magazina u zemlji, koji će se na kioscima naći u nedjelju 13. svibnja.

- Ne mogu vjerovati da smo već napravili toliko brojeva. Najbitnije nam je što nas publika podržava i kupuje - kaže mlada urednica čiji se magazin prosječno prodaje u više od 40.000 primjeraka. Postao je, prema ocjenama brojnih stručnjaka i čitatelja, najbolji vodič za pristupačan luksuz, lagodan život i najvažnije protagoniste društvene scene.

Talentirana glumica

Talentiranu Juditu Franković fotografirao je Svijetov novi suradnik Borko Vukosav u jednoj od najljepših zagrebačkih vila, palači Gvozdanović u Visokoj ulici na Gornjem gradu. Svjesna svog magnetskog seksepila, Judita se pred Borkovim objektivom, samo za čitatelje Svijeta, transformirala u seks-simbol noirovskog tipa.

Urednika Vuka Radića, koji piše veliki istraživački portret mlade glumice, provela je kroz svoj svijet. Zajedno su obišli Klovićeve dvore, spuštali se toboganom u Muzeju suvremene umjetnosti i obišli njezina najdraža zagrebačka mjesta.

- Osim što je bila vrlo profesionalna, Judita nam je svima bila neviđeno zabavno društvo, a već iz tog kratkog vremena koje smo proveli zajedno da se naslutiti da je pred njom stvarno velika karijera - otkriva Radić.

Poznati reporter Boris Vlašić za ovaj se broj s fotografkinjom Nejom Markičević zaputio u Portorož, gdje je proveo nekoliko dana s Čedomilom Vojnićem, hotelijerskim magom pomalo zaboravljenim u Hrvatskoj. Taj nekadašnji legendarni direktor Esplanade - u kojoj je počeo kao recepcionar, a završio kao direktor koji ju je uveo u društvo najekskluzivnijih hotela na svijetu - iz Zagreba je morao otići nakon što je 1988. bio pritvoren na 33 dana zbog, kako sam tvrdi, namještaljke i nacionalizma.

U Sloveniji se zaposlio kao direktor hotela Bernardin koji je temeljito transformirao: od derutnog socijalističkog zdanja s tri zvjezdice i 65 milijuna eura duga stvorio je megauspješan projekt s pet zvjezdica u kojemu redovito odsjedaju predsjednici, premijeri i okrunjene glave i održavaju se summiti NATO-a.

Novi broj Svijeta donosi ekskluzivnu priču o još jednom legendarnom akteru, prošle godine preminulom slikaru Ivanu Picelju. Patricia Kiš dobila je jedinstvenu priliku zaviriti u njegov tajni arhiv, spremljen u čak 250 kutija koje je njegova kći odlučila donirati Muzeju suvremene umjetnosti i koji će tek 2014. godine u biti predstavljen javnosti.

Neprocjenjivo blago

Riječ je o pravom umjetničkom blagu, budući da je Picelj čuvao opsežnu dokumentaciju koja prati nastanak grupe EXAT ‘51, nepoznate fotografije Piceljeva kruga prijatelja, poznatih umjetnika i književnika, osobne prepiske s Vladom Kristlom, Radovanom Ivšićem i Annie Le Brun.

Kako se određuje koje je vino vrhunsko, koje kvalitetno, a koje samo stolno? Vrlo arbitrarno, čini se, jer to procjenjuje tročlana komisija koja u zagrebačkom uredu ispija vina i odlučuje na osnovi vlastitog dojma.

Tako se dogodilo da su, recimo, jednom od najpoznatijih i najuspješnijih hrvatskih vinara Frani Milošu njegov kultni Stagnum srušili iz kategorije vrhunskog u kategoriju stolnog vina - a to nije izdvojen slučaj. O pravom ratu na vinskoj sceni između domaćih vinara i uvoznika sa Zavodom za vinarstvo i vinogradarstvo piše Sandra Bolanča, koja je saslušala argumente obiju strana i otvorila pravu Pandorinu kutiju.

Kako do novog Svijeta?

Novi broj magazina Svijet moći ćete kupiti na svim kioscima 13. svibnja uz Nedjeljni jutarnji i nikako drukčije, a za povoljnu cijenu od 10 kuna dobit ćete paket od nevjerojatnih 180 stranica, (Nedjeljni + Svijet)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 20:36