MAGNITUDA 7.1

Novi veliki potres u Japanu: Izrazito snažno podrhtavanje, moguć tsunami

 Reuters

Južni dio Japana u petak je pogodio snažan potres preliminarne magnitude 7.1. Prema prvim informacijama epicentar je bio u blizini Kumamota na otoku Kyushu, koji je u četvrtak već pogodila serija nešto slabijih potresa od ovoga, ali dovoljno snažnih da izazovu bijeg desetaka tisuća građana, smrt njih najmanje deset i ranjavanje više od tisuću te veliku materijalnu štetu.

Najnovije je podrhtavanje zabilježeno je na dubini od samo 10-ak kilometara, a dogodilo se u blizini obale pa je Japanska meteorološka agencija proglasila upozorenje zbog mogućeg tsunamija. Ipak, zasad nema informacija da je uistinu došlo do formiranja potencijalno razornog vala.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 05:33