ŽARILI I PALILI DALMACIJOM

Policija privela dvojicu piromana: U zadnjih 10 dana podmetnuli su sedam požara!

Pritvoren je 64-godišnjak s benkovačkog područja, a kazneno prijavljen i pušten 51-godišnjak

ZADAR - Policijska uprava zadarska dovršila je dvije kriminalističke istrage vezane uz podmetanje požara na zadarskom području te pritvorila 64-godišnjaka s benkovačkog područja, a kazneno prijavila i pustila 51-godišnjaka osumnjičenog za požar na području Kneževića.

Benkovačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjakom s benkovačkog područja kojega se sumnjiči da je u proteklih 10 dana na području Nadina, Biljana i susjednih mjesta u četiri navrata izazvao požare na otvorenom prostoru. U tim požarima su osim trave i niskog raslinja oštećeni maslinici i vinogradi nekoliko vlasnika.

FOTO Obala u plamenu: Gori i na Dugom Otoku

Nakon dovršenog istraživanja 64-godišnjak s benkovačkog područja je uz prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, predan pritvorskom nadzorniku zatvora u Zadru.

Zadarska policija dovršila je kriminalističko istraživanje i nad 51-godišnjakom iz okolice Zadra kojega se sumnjiči da je u nedjelju u poslijepodnevnim satima na području Kneževića u Slivnici izazvao požar na otvorenom prostoru.

Riječ je o osobi koju je u nedjelju zamijetio i pilot kanadera koji je sudjelovao u gašenju požara. Pedesetjednogodišnjaka se sumnjiči i da je tijekom kolovoza izazvao još dva manja požara na istome području.

Protiv 51-godišnjaka je Državnom odvjetništvu podnesena prijava zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 12:31