TRAGEDIJA NA MORU

Pomorac iz Splita poginuo za vrijeme vježbe spašavanja u Škotskoj: Ostao prikliješten između čamca i broda!

Dubrovnik, 220412.Omanski sultan Qaboos bin Said Al Said zrakoplovom je sletio u Dubrovacku zracnu luku nakon cega se svojim helikopterom prebacio na svoju jahtu Al Said usidrenu u gruskoj luci. Drugi helikopter sletio je na prateci brod Fulk Al Salamah sa sultanovom pratnjom.Na slici brod iz sultanovog osiguranja.Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
 Tonci Plazibat / CROPIX / Cropix

Splitski pomorac Pjero Kuriđa (29) preminuo je u Škotskoj od teških unutarnjih ozljeda zadobivenih u vježbi spuštanja pomoćnog čamca. Posada njemačkog broda "E.R. Athina" izvodila je vježbu spremnosti na milju udaljenosti od luke u Aberdeenu. Pjero, inače kormilar na brodu, se nalazio u čamcu koji se približavao "E.R. Athini", pišu 24 sata .

More je bilo nemirno, pa je val visok oko tri metra bacio čamac na bok broda. Nesretni Splićanin ostao je prikliješten između čamca i broda i pri tom zadobio niz teških ozljeda. Ubrzo su ga prebacili u bolnicu gdje je i preminuo.

Škotska policija i istražitelji još nisu objavili rezultate očevida, pa zasad nema službenih informacija o nesreći, pišu 24 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 15:18