OMOGUĆUJE PODRAVKA

Pomoć Podravke za potresom pogođena područja Sisačko-moslavačke županije

Podravka je među prvim kompanijama organizirala akciju pomoći stradalima u potresu koji je najviše pogodio Sisačko-moslavačku županiju

Podravkini zaposlenici su vrlo brzo reagirali i u dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske te Stožerom civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, u poslijepodnevnim satima u utorak, 29. prosinca, organizirana je velika donacija za pomoć stradalima. Kamion s deset tona Podravkinih proizvoda krenuo je iz sjedišta Podravke u Koprivnici u 16 sati te je tijekom večeri stigao u zgradu Lječilišta Topusko, odakle se pomoć dostavljala svima kojima je bila potrebna u Petrinji, Glini, Sisku i okolnim stradalim mjestima.

Donacija je sadržavala prehrambene proizvode u rasponu od mesnih i ribljih konzervi i gotovih konzerviranih jela, tjestenine, Podravka juha, čajeva, džemova do Čokolina i Lino Lade.

Lino paketi za najmlađe

Nakon što su volonteri na potresom pogođenom području nekoliko dana nakon potresa zatekli djecu čija je želja bila dobiti Čokolino, Podravka se organizirala i zajedno s volonterima iz Velike Gorice obišla Petrinju i okolna mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji. Djeci koja su ostala u i pored uništenih i razrušenih kuća, zajedno sa svojim roditeljima, darivani Lino paketi donijeli su, barem na tren, osmijeh na lice i veselje u teškoj situaciji u kojoj su se našli. Lino vreće, osim velikih pakiranja Čokolina, sadržavale su i medvjedića Linu, ručnik i zdjelicu s njegovim likom te Lino Ladu.

Vatrogasci Podravke pomažu Glini

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podravka otišli su u Glinu pružiti pomoć kod saniranja posljedica od potresa. Radili su na saniranju oštećenih objekata te pomogli kod izvođenja građevinskih radova u koordinaciji s drugim vatrogascima na tome području.

Također, DVD Podravka donirao je pomoć u vatrogasnoj opremi (Bristol – zaštitno vatrogasno odijelo, vatrogasna potkapa, radno vatrogasno odijelo i zaštitne rukavice).

Podravka iznimnu pozornost posvećuje podršci zajednici u kojoj posluje i redovito donacijama pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija. I nadalje, Podravka će biti na raspolaganju i u svakom trenutku spremna pružiti dodatnu pomoć potresom pogođenim područjima, u dogovoru sa svim nadležnim tijelima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:54